Ingezonden persbericht


Eilanden proosten tijdens Vakantiebeurs op een succesvolle toekomst

KEFALONIA EN ITHAKA NU VOOR GROTER PUBLIEK BEREIKBAAR

Amsterdam, januari 2006. Royalty, zoals het Noorse koningshuis, en VIP's brengen regelmatig de vakantie door op Kefalonia en Ithaka, twee weelderige eilanden voor de Griekse westkust. Het verrukkelijke gematigde klimaat, de zeldzame flora en fauna, het afwisselende landschap, de bezienswaardigheden op cultuurhistorisch gebied, de goudgele stranden en de azuurblauwe zee met rotskliffen zijn al voldoende reden om deze nog on-ontdekte 'bloemeneilanden' te bezoeken. Bovendien hebben vier grote touroperators Kefalonia en Ithaka in het programma opgenomen voor zomer '06. De eilanden zijn vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht: hal 8, stand A040. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd hier met een glas Ouzo12 te toasten op 2006; een voorproefje op een heerlijke Kefalonia-vakantie.

Nieuwe aanbieders
Sudtours, Olympia, Gobest en TUI bieden in 2006 reizen naar de twee Griekse eilanden aan, Ross Holidays deed dat ook in 2005 al. De vakantieganger heeft een ruime keuze in het type accommodatie. Van simpele studio's en rustieke familiepensions tot chique landhuizen en majestueuze hotels.

Toerisme
Grootschalig toerisme komt niet voor op Kefalonia en Ithaka. De eilanden profileren zich vooral wat betreft alternatieve vormen van toerisme. De komende jaren wordt er vooral aandacht besteed aan de verbetering en uitbreiding van wandelvakanties, zeilvakanties en archeologische vakanties. Er zijn ontwikkelingen gaande op Kefalonia die het eiland tot een centrum voor educatief toerisme gaan maken. Zo zijn er besprekingen gaande voor een samenwerkingsverband met een grote universiteit uit Britisch Columbia in West-Canada.

Blue flags
Het azuurblauwe, tropisch aandoende zeewater is superschoon, Kefalonia en Ithaka hebben van alle Ionische eilanden de meeste stranden met de zogenaamde Blue Flags. Deze vlaggen worden jaarlijks toegekend aan stranden in heel Europa die voldoen aan voorwaarden zoals schoon zwemwater, natuurbescherming en variatie aan faciliteiten voor sport en spel.