Gemeente 's-Hertogenbosch

04-01-2006
Inloopavond wijkspeelplan Empel
Spelen voor iedereen

De gemeente organiseert op dinsdag 10 januari tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopavond over het wijkspeelplan Empel in café 't Slot aan de Burgemeesters Godschalxstraat 74 in Empel.In het wijkspeelplan zijn zowel voor het bestaande deel als de uitbreiding van Empel speelplekken voor de verschillende leeftijdsgroepen (jonge kinderen, schoolkinderen en jongeren) aangewezen. Met dit speelplan wordt duidelijk welke speelplekken er blijven, opgeknapt moeten worden, nieuw komen of verdwijnen.

In het plan wordt onderscheid gemaakt in speelplekken voor verschillende leeftijdsgroepen, namelijk jonge kinderen (0-6 jaar), schoolkinderen (6-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar). Daarnaast zijn er wijkspeelplaatsen ofwel de grotere speelplekken voor alle leeftijden, dus ook voor volwassenen. Er zijn vier wijkspeelplaatsen in Empel aangewezen: Wikveld, Breeakkers (tussen Tarweakker en Maisveld) en twee locaties in de gebieden waar nog nieuwbouw gaat plaatsvinden (oude terrein Emplina en nabij de nieuwe velden Emplina).

Het wijkspeelplan is een beleidsnota, dus geen uitvoeringsplan. Pas nadat het plan door het college is vastgesteld, kunnen de plannen worden uitgewerkt en eventuele verzoeken en bewonersinitiatieven worden behandeld. Voor de uitvoering van speelplekken van het bestaande deel Empel is beperkt geld beschikbaar. Er is geld voor één grote nieuwe wijkspeelplaats, zoals de wijkspeelplaats Striensestraat in Rosmalen. Speelplekken in de laatste nog te realiseren nieuwbouwgebieden van Empel worden daarbij mee ontwikkeld en gerealiseerd. Tijdens de inloopavond kunnen bewoners zich laten informeren over de euro voor euro-regeling. Met deze regeling kunnen bewoners onder bepaalde voorwaarden een speelplek inrichten. Voor iedere euro die zij of de buurt inbrengen, legt de gemeente één euro bij.

Wilt u meer informatie over de toekomst en mogelijkheden van de speelplekken in uw buurt? Kom naar de inloopavond en laat u informeren. U bent van harte welkom!