Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 10 januari 2006, 9.30 uur

Eén van de agendapunten van de eerste commissievergadering in 2006 is het ruimtelijke beleid voor gebedshuizen. De commissie discussieert over het voorstel van het college om bij de bouw van nieuwe gebedshuizen geen vrijstelling meer te verlenen voor de maximale bouwhoogte. Ook komt het verplaatsen van een Penitentiaire Inrichting aan de Noordsingel naar een locatie aan de Noorderbocht en de daarmee samenhangende milieuaspecten aan de orde. Het Rijk en het college hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 11 januari 2006, 9.30 uur

De conclusies uit het rapport Business Improvement District (BID), ondernemers-initiatief beloond worden gepresenteerd. Ook bespreekt de commissie het voorstel om een BID-pilot project te starten in het centrum van Rotterdam. In een BID bepalen ondernemers gezamenlijk welke aanvullende maatregelen op gemeentelijke diensten nodig zijn, om het winkelgebied of bedrijventerrein aantrekkelijker te maken en de winstgevendheid te vergroten. Naast de ingezette reorganisatie bij het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam behandelt de commissie het beleid 2005-2010 voor de Audiovisuele branche in Rotterdam. De gemeente wil onder andere digitale ontwikkelingen in deze branche verder stimuleren.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 11 januari 2006, 14.00 uur

De commissie bespreekt het voorstel van het college om Verordening Voorziening Gehandicapten te wijzigen, naar aanleiding van een eerder genomen principebesluit om de vervoersvoorzieningen Wet Voorziening Gehandicapten (WvG) te verruimen. De commissie vergadert vervolgens over de afdoening van motie-Vlaardingerbroek, over de vrijstelling van sollicitatieplicht voor alleenstaande tienerouders. In het voorstel wordt het intensievere beleid dat de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat voeren, nader toegelicht. Tenslotte komen de onderdelen Wet Werk en Bijstand en de Schuldhulpverlening uit de derde kwartaalrapportage van de dienst Sociale Zaken en werkgelegenheid aan bod.

Commissie voor Middelen

Donderdag 12 januari 2006, 9.30 uur

Op het moment van uitgave van het commissiebericht was nog niet definitief bekend of de overlegvergadering zal plaatsvinden. Kijk voor actuele informatie op de website van de gemeente: www.rotterdam.nl.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 12 januari 2006, 14.00 uur

De commissie behandelt de laatste documenten over de verzelfstandiging van de kunstinstellingen, waarmee het herstructureringsproces van de culturele sector wordt afgerond. Onder voorbehoud wordt er gesproken over het eerste burgerinitiatief over het verplaatsen van het beeld de Verwoeste Stad van Zadkine. De commissie wacht op een advies van het college. Als het advies niet op tijd binnen is, sluit de commissie aan bij de behandeling van het onderwerp in de commissie voor Wijken en Buitenruimte op 18 januari aanstaande. Naar verwachting neemt de raad in februari een besluit.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 12 januari 2006, 19.30 uur

Aan de orde komt het Burgerjaarverslag 2005. De ombudsman is uitgenodigd om een toelichting te geven. De commissie vergadert aansluitend over het burgerinitiatief voor het opstellen van een protocol om geluidsoverlast rond het Schouwburgplein bij evenementen te voorkomen. Tenslotte wordt gesproken over preventief fouilleren, ook naar aanleiding van het grote aantal aangewezen veiligheidsrisicogebieden.

Bron: Griffie, 04-01-2006

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2086784.Commissiebericht van_2086786]