PERSBERICHT - 2006-01-05

Uitreiking eerste exemplaar dinsdag op Kenia-stand Vakantiebeurs 2006

Lancering eerste Afrika-magazine in Benelux

Het eerste Afrika-magazine in de Benelux wordt dinsdag 10 januari, op de Vakdag van de Vakantiebeurs 2006, ten doop gehouden. Het is Ontdek Afrika, dat vier keer per jaar wordt uitgegeven door Sillen Media in Nijmegen.

Het eerste exemplaar van het nieuwe magazine wordt 10 januari op de Kenia stand op de Vakantiebeurs (hal 3, stand C052) aangeboden aan een afvaardiging van de Keniaanse ambassade in Nederland.

Geïnspireerd
Precies drie jaar geleden werd Frank Sillen van het bergsport-magazine LIMITS door de Kenya Tourist Board uitgenodigd om onder meer Mount Kenya te beklimmen.Tijdens deze reis werd hij geinspireerd door het land Kenia en het Afrikaanse continent. De vraag die hem bleef bezig houden was: Waarom is er nog geen tijdschrift over Afrika?

Eerste Afrika-magazine in Benelux
Nu dus drie jaar later ligt de eerste editie van Ontdek Afrika in de winkels. Het tijdschrift geeft een beeld van het echte Afrika en kenmerkt zich door verrassende invalshoeken en themas. Kenya Tourist Board in Amsterdam is zeer positief over de komst van Ontdek Afrika.

Lang gehoopt
"We hebben lang gehoopt op een tijdschrift over Afrika en gezien de populariteit van Kenia als toeristische bestemming, vertrouwen wij erop dat dit een succesvol project zal worden, aldus Willem Versteegh van het Kenya Tourist Board in Amsterdam. Aangezien het idee voor het magazine ontstaan is in Kenia, zijn we verheugd dat het magazine gelanceerd wordt op de Kenia stand tijdens de Vakantiebeurs 2006.

Uitreiking aan Ambassade Kenia
Op dinsdag 10 januari zal het eerste exemplaar van Ontdek Afrika worden uitgereikt aan een afvaardiging van de Keniaanse ambassade tijdens de nieuwjaarsborrel op de Kenia stand. Om 16.00 uur zijn alle Kenia touroperators, direct sellers en pers welkom om hierbij aanwezig te zijn en is er voor iedereen een gratis exemplaar.

Meer informatie over Ontdek Afrika is te vinden op www.ontdekafrika.nl