Gemeente Leeuwarden

Wilhelminaplein Wilhelminaplein

Bijlagen:


* Feitenkaart Zaailand
939KB | PDF

Informatieavond project Nieuw Zaailand

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-01-2006) Op dinsdag 10 januari 2006 vindt in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden informatieavond plaats over het project Nieuw Zaailand. De aanvang is om 19.30 uur.
De ontwerpen zijn nu zover klaar, dat burgemeester en wethouders op hoofdlijnen kunnen laten zien hoe de omgeving er straks uit gaat zien. Op deze informatieavond wordt o.a. de nieuwste tekeningen van het plan gepresenteerd en toegelicht.

Op 23 januari 2006 bespreekt de gemeenteraad het project Nieuw Zaailand in de Commissie Bestuur en Middelen. Een week later, op 30 januari, zal de gemeenteraad het project Nieuw Zaailand bespreken en daarover een beslissing nemen.

De plannen zijn erop gericht het van het Wilhelminaplein een levendig en aangenaam stadsplein te laten worden en van het Ruiterskwartier een sfeervolle winkelstraat te maken. Markt, kermis en allerlei andere publieksactiviteiten blijven op het vernieuwde plein. Het huidige winkelcentrum wordt volgens de plannen uitgebreid met nieuwe winkels, appartementen, galeries, horeca en een nieuw Fries Museum. Het gemeentebestuur, de architect en investeerders in het plan zullen over het project een toelichting geven. Na de pauze kunt u de inleid(st)ers uw vragen stellen.

Programma:

19.00 uur
Zaal open, ontvangst met koffie/thee

19.30 uur
Opening door Geert Dales, burgemeester

19.35 uur
Uitleg over de totale inhoud van het project Nieuw Zaailand door Marga Waanders, wethouder

19.55 uur
Uitleg over het ontwerp van winkels en woningen op het Wilhelminaplein door Anne Ophoff, vastgoedontwikkelaar ING Real Estate

20.15 uur
Uitleg over het ontwerp van het nieuw Fries Museum door architect Hubert-Jan Henket

20.30 uur Pauze

21.00 uur
Gelegenheid tot stellen van vragen aan forum

22.00 uur
Afronding van de avond met gelegenheid tot napraten in de foyer