Technische Universiteit Delft

Twente en Nijmegen treden toe tot onderzoekschool TRAIL

De Universiteit Twente en de Radboud Universiteit Nijmegen treden op dinsdag 10 januari toe tot TRAIL, de Nederlandse Onderzoekschool voor Transport, Infrastructuur en Logistiek. In het Mobilion in Utrecht zal de overeenkomst tot samenwerking worden getekend en gevierd met een symposium.

De groep van de Universiteit Twente die in TRAIL gaat participeren is Verkeer, Vervoer en Ruimte , afkomstig uit de faculteit Construerende en Technische Wetenschappen. Aandachtspunten van deze groep zijn onder meer: stedelijk en interstedelijk (dynamisch) verkeersmanagement, intelligente transportsystemen en geïntegreerde (auto)bestuurdersondersteuning en het verkeersveilig ontwerpen.

Van de Nijmeegse Radboud Universiteit gaat de groep Ruimtelijke Planning, Instituties en Mobiliteit deelnemen. Deze verricht onderzoek naar de relatie tussen personen/goederenstromen en regionale infrastructuurontwikkeling.

TRAIL heeft twee kerntaken: ten eerste het verrichten van wetenschappelijk en toegepast onderzoek en ten tweede de opleiding voor promovendi. Met het toetreden van Twente en Nijmegen participeren nu vijf universiteiten in TRAIL: naast de Technische Universiteit Delft zijn ook de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen deelnemers. In Delft staat de hoofdvestiging van TRAIL.

De onderzoekschool richt zich op maatschappelijk relevante thema s als verkeers- en vervoersbeleid, logistieke organisatie van goederenvervoer, verkeersmanagement en infrastructuurontwikkeling. TRAIL is interdisciplinair, werkt samen met publieke en private partijen en is actief in Nederlandse en Europese onderzoeksprogramma s.

De toetreding van de Twentse en Nijmeegse onderzoeksgroepen tot TRAIL wordt gevierd met een symposium in het Utrechtse Mobilion. Vanaf 13.00 uur zijn diverse lezingen te beluisteren. Keynote speaker is om 13.45 uur prof. Walter Zegveld, onder meer voorzitter van de BSIK Commissie van Wijzen. Daarna zal rond 16.00 uur de officiële overeenkomst worden getekend.

Nadere informatie:

Arjan van Binsbergen, Managing Director TRAIL Onderzoekschool, tel. 015 2786046, e-mail: A.J.vanBinsbergen@rsTRail.nl

Over het symposium:

Esther van der Zande, TRAIL Onderzoekschool, tel. 015 2786046, e-mail: E.vanderZande@rsTRAIL.nl