Politie Gelderland-Zuid

Intensieve controles op jeugdoverlast in Wijchen

Weinig overlast geconstateerd

Wijchen, 10-01-2006 o Gedurende de kerstvakantie heeft het politieteam Wijchen, voornamelijk door mountainbikers, projectmatig gecontroleerd op vuurwerkoverlast in combinatie met jeugdoverlast. Met name in de avonduren werden regelmatig de bekende hangplekken waaronder de Markt bezocht. Ook gingen de agenten na overlastmeldingen door bewoners ter plaatse om poolshoogte te nemen. Waar nodig is verbaliserend opgetreden. In een aantal gevallen zijn de personalia van de jeugd gecontroleerd en genoteerd en zijn zij gefouilleerd op illegaal vuurwerkbezit. Over het algemeen bleef het rustig in Wijchen.

De politie heeft vooral gecontroleerd op het onnodig hangen in portieken, baldadigheid, drinken op straat en het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Er kwamen in deze periode ongeveer tien overlastmeldingen bij de politie binnen, de meeste daarvan hadden betrekking op het illegaal afsteken van vuurwerk door groepjes jeugd. Bij controles en fouillering troffen de agenten echter geen vuurwerk aan. Wel werden op oudjaarsdag, mede door een oplettende getuige, drie Wijchense jongeren aangehouden op verdenking van vernieling van een telefooncel met vuurwerk aan de Lepelaarstraat. Daarnaast is een vijftal jeugdigen bekeurd omdat zij zich onnodig in portieken ophielden.

Ook na de vakantieperiode gaat de politie, in nauwe afstemming met de gemeente en jeugdwerk, door met de repressieve aanpak van jeugdoverlast. (08)