Mijntherapeut.nl

PERSBERICHT
Utrecht, 10 januari 2006

Mijntherapeut.nl biedt online oefentherapie

Patiënten met pijn- en bewegingsklachten kunnen in het vervolg via internet fysio- en oefentherapeuten raadplegen. De site Mijntherapeut.nl biedt patiënt en therapeut een medium voor online consulten.

Mijntherapeut.nl geeft eenieder met bewegingsklachten de mogelijkheid om bezoeken aan een fysio-, mensendieck- of cesartherapeut aan te vullen met extra aandacht of tussentijdse aanwijzingen van gekwalificeerde specialisten. Tijdens een persoonlijk intakegesprek door de specialist van keuze, stellen patiënt en therapeut samen een persoonlijk behandelplan op. Daarna kan vanachter de computer extra begeleiding worden geboden via www.mijntherapeut.nl

Deze zogenaamde E-consulten nemen van zowel patiënt als therapeut minder tijd in beslag dan een persoonlijk bezoek aan een praktijk. Daardoor is een frequenter contact en intensievere begeleiding mogelijk. Bovendien zijn E-consulten een stuk goedkoper dan therapie op locatie. Een E-consult kost 16,50 euro(inclusief BTW). Op dit moment zijn 38 paramedici aangesloten bij Mijntherapeut.nl. De patiënt kan uit al deze specialisten kiezen voor zowel persoonlijke als elektronische consulten.

In een persoonlijk Zorgdossier op de internetsite houdt de patiënt zelf het verloop van de begeleiding bij. Deze werkwijze staat garant voor openheid en houvast bij het herstelproces. Alleen na toestemming van de patiënt heeft een therapeut inzage in de het Zorgdossier. Eigen verantwoordelijkheid en actief meewerken aan het herstel spelen een belangrijke rol bij deze nieuwe aanpak.

Mijntherapeut.nl en de verzekering
Wanneer u gebruik maakt van het E-consult van Mijntherapeut.nl, kunt u fors besparen op uw zorgverzekeringskosten. Het E-consult van Mijntherapeut.nl wordt niet in mindering gebracht op uw no-claim.

Mijntherapeut.nl is lid van de Nederlandse Vereniging voor E-health en is getoetst volgens de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens.