Gemeente Heiloo


Aanleg tennisbanen Maalwater Noord uitgesteld

De gemeente gaat het sportcomplex aan het Maalwater ten behoeve van woningbouw herinrichten. Als onderdeel van deze herinrichting zou deze winter worden begonnen met het verplaatsen van de tennisbanen van TV Heiloo aan De Dors. Aansluitend zouden 5 banen voor TV HSV tussen het complex van TV Heiloo en de atletiekbaan van Trias worden aangelegd.

Bij eerdere overleggen tussen de gemeente en de beide tennisverenigingen werd geconstateerd dat een fusie tussen beide tennisverenigingen geen optie was. Onlangs is echter tijdens een vervolgoverleg besloten om nader onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een fusie omdat vanuit een aanhoudende geruchtenstroom de indruk is gewekt dat er wellicht op dit moment hiervoor draagvlak zou bestaan.

Vanuit maatschappelijk oogpunt is het moeilijk te begrijpen dat er twee nieuwe tennisparken worden aangelegd terwijl er op de achtergrond bewegingen richting een fusie zouden zijn die één park rechtvaardigen. Er zouden dubbele investeringen worden gedaan. Daarnaast geldt voor de beide verenigingen dat, als zij willen fuseren, dit het geschikte moment is.

De keuze wel of geen fusie wordt op korte termijn door beide besturen aan hun ledenvergaderingen voorgelegd. Daarna zal de gemeente, in overleg met beide verengingen, vaststellen of het oorspronkelijke inrichtingsplan wordt gerealiseerd of dat er een nieuw plan wordt opgesteld.