Politie Gelderland-Midden

Dronken Edenaar na tip van de weg gehaald

Publicatiedatum: 10-1-2006 10:41:45

Ede - De politie van Ede heeft maandagmiddag op de Arnhemseweg een 57-jarige beschonken automobilist van de weg gehaald na een tip van een getuige. De man bleek onder invloed van 1,9 promille alcohol achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Een getuige waarschuwde rond kwart voor drie de politie nadat hij de Edenaar slingerend over de weg had zien rijden. Omstanders hadden de man aan de kant weten te zetten en hem zijn autosleutels afgenomen. Gewaarschuwde agenten hielden de Edenaar aan en lieten hem in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd vastgesteld dat de man de alcohollimiet ruim drieënhalf keer had overschreden. De man kreeg niet alleen een proces-verbaal; ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Schennispleger krijgt dagvaarding

Publicatiedatum: 10-1-2006 10:41:11

Nijkerk - De 41-jarige Zwollenaar die zondagavond door de Nijkerkse politie was aangehouden op verdenking van schennis moet voor de rechter verschijnen. De man werd maandag vrijgelaten en heeft bekend. De Zwollenaar had ook toegegeven dat hij hetzelfde feit twee keer eerder had gepleegd in Nijkerk en Lunteren.
Twee minderjarige meisjes waarschuwden afgelopen zondagavond de politie nadat ze met de Zwollenaar waren geconfronteerd. De man zou de meisjes op de Professor Eijkmanstraat hebben aangesproken en zijn geslachtsdeel hebben vertoond. Aan de hand van een signalement kon de man later op de Schulpkamp worden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---