Tempo-Team biedt bedrijven 'Eerste Hulp Bij Ziekteverzuim'

Tempo-team

http://www.tempo-team.nl

PERSBERICHT TEMPO-TEAM
10 januari 2006

Tempo-Team biedt bedrijven 'Eerste Hulp Bij Ziekteverzuim' Ben Noteboom, CEO Randstad Holding, geeft startsein landelijke campagne

Ben Noteboom gaf maandagmorgen officieel het startsein voor de campagne 'Eerste Hulp Bij Ziekteverzuim' van Tempo-Team. Deze campagne is het gevolg van de gebleken onduidelijkheid binnen het bedrijfsleven over de gevolgen van de op 1 januari 2006 in werking getreden Wet Werk & Inkomen naar Arbeidsvermogen. Ondersteund door een radiocommercial, een verzuimcalculator en een verzuimwaaier, bezoekt Tempo-Team de komende weken haar klanten om helderheid van zaken te geven en praktische handreikingen te bieden om ziekteverzuim te reduceren en te voorkomen.

Workshops
Voorafgaand aan deze campagne, organiseerde Tempo-Team eind vorig jaar een aantal workshops door heel Nederland voor haar zakelijke relaties onder de titel 'Verzuimaanpak in eigen regie loont!', waarin een positief antwoord werd gegeven op de centrale vraag of het loont om het verzuim- en reïntegratiebeleid in eigen hand te nemen. 'Uit de hoeveelheid aanmeldingen en de discussies tijdens de workshop bleek dat er veel onduidelijkheid en zorg bestond over de gevolgen van de WIA', vertelt Cor van Duinhoven, manager Arbozorg bij Tempo-Team. 'Door de WIA is ziekteverzuim een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid geworden van zowel werkgever als werknemer. Daarnaast zijn de financiële gevolgen voor de individuele werknemer veel ernstiger geworden. Dat bepleit spoedige reïntegratie. Niet elk bedrijf beschikt echter over voldoende plaatsingsmogelijkheden. Hier zou bijvoorbeeld collegiale uitleen uitkomst kunnen bieden. Dat wil zeggen dat een (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemer passend werk krijgt bij een collega-bedrijf in de buurt. Het traditionele uitzenden is hier geen oplossing. Dit vraagt om maatwerkoplossingen, om gespecialiseerde diensten als Tempo-Team HR Solutions en Tempo-Team Professionals. De workshops en de campagne bieden een mooi podium om deze diensten onder de aandacht te brengen.'

Kosten in beeld
De verzuimwaaier, geschreven door Van Duinhoven, geeft praktische en heldere tips over wat een werkgever kan doen om verzuim binnen zijn bedrijf te reduceren en te voorkomen. Het geeft een compact overzicht van de WIA en de noodzakelijke stappen die een bedrijf in zijn verzuimbegeleiding moet nemen. Met de door TNO ontwikkelde verzuimcalculator kunnen werkgevers nagaan hoe hun ziekteverzuim zich verhoudt in vergelijking tot het branchegemiddelde (gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek). Daarnaast kan een bedrijf snel berekenen wat je kunt besparen door aanpak van ziekteverzuim. Ter illustratie: een zakelijke dienstverlener met 250 werknemers kan door het ziekteverzuim terug te dringen van 6% naar 5% al een besparing van 15% op de ziektekosten realiseren in het eerste jaar.

Meer weten?
Op de site www.tempo-team.nl kunnen bedrijven via de banner 'Eerste Hulp Bij Ziekteverzuim' de verzuimwaaier aanvragen én de verzuimcalculator raadplegen. Daarnaast biedt de site antwoord op de meest gestelde vragen over ziekteverzuim.