Politie Gelderland-Midden

Kootwijkerbroeker breekt been bij aanrijding met boom
Publicatiedatum: 10-1-2006 10:59:52

Kootwijkerbroek - Een negentienjarige automobilist uit Kootwijkerbroek heeft maandagmiddag vermoedelijk een gebroken been opgelopen bij een verkeersongeval. De man was rond half vijf op de Wencopperweg in zijn woonplaats tegen een boom gereden. Een getuige die erachter reed en het ongeval had zien gebeuren had tegenover de politie verklaard dat de wagen plotseling naar links was gereden en tegen een boom was gestrand. De bestuurder zelf wist evenmin hoe het ongeluk was gebeurd. Agenten hebben wel een blaasproef van de man afgenomen maar drankgebruik werd niet vastgesteld. Het slachtoffer is naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht voor behandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Eigenaar vindt gestolen fiets terug, jongen (12) opgepakt
Publicatiedatum: 10-1-2006 10:59:13

Ede - Een twaalfjarige jongen uit Ede is maandagmiddag door de Edese politie opgepakt op verdenking van heling. De jongen bleek in bezit te zijn van een gestolen fiets. De eigenaar, een elfjarige plaatsgenoot van de verdachte jongen, had zijn fiets herkend toen hij de twaalfjarige er mee rond reed. De fiets bleek afgelopen vrijdag te zijn gestolen vanaf de Doesburgerdijk in Ede. Nadat de eigenaar de politie had gewaarschuwd gingen agenten poolshoogte nemen op het adres van de twaalfjarige. Daar werd de vermiste fiets aangetroffen. De jongen werd vervolgens aangehouden en had verklaard de fiets van een bekende te hebben gekregen. Tegen de knaap is proces-verbaal opgemaakt. De jeugdige Edenaar hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. De gestolen fiets is teruggegeven aan de eigenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageninger gearresteerd na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-1-2006 10:58:21

Wageningen - De Wageningse politie heeft maandagavond een 33-jarige man uit die plaats gearresteerd wegens huiselijk geweld tegen zijn 29-jarige vriendin. Buurtbewoners waarschuwden even na negen uur de politie nadat ze rumoer hadden gehoord vanuit de woning van de Wageninger. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen ze het stel nog in de woning aan. Beiden gaven aan inderdaad ruzie te hebben gehad die kennelijk uit de hand was gelopen. Beiden bleken ook lichte verwondingen te hebben. Op basis van beide verhalen besloten de agenten de 33-jarige man aan te houden op verdenking van mishandeling. De man is voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---