Politie Gelderland-Zuid

Man neemt pistool van jongens af

Ook speelgoedwapens kunnen levensgevaarlijk zijn

Malden, 10-01-2006 o Maandagmiddag meldde zich een inwoner van Mook aan het politiebureau in Malden. Hij kwam om een bolletjespistool in te leveren dat hij kort daarvoor van twee jongens had afgenomen.

De man liep maandagmiddag in de omgeving van de Stationsstraat in Molenhoek en zag daar dat twee jongens van ongeveer 8 jaar met een pistool aan het spelen waren. Dit pistool zag er zeer écht uit. De man twijfelde geen moment en heeft het pistool van de jongens afgenomen. Door de politiemensen van team Heumen is de man gecomplimenteerd met zijn doortastende optreden. Het bezit van een dergelijk vuurwapen is niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk. Weliswaar kunnen met dit speelgoedpistool geen ernstige verwondingen worden toegebracht maar wanneer het tonen van een dergelijk wapen op straat uitloopt op een confrontatie met de politie dan moeten de agenten er van uit gaan dat het wapen echt is. Daardoor kunnen de grootste ongelukken gebeuren. Het pistool zal in ieder geval worden vernietigd. De identiteit van de twee jongens is onbekend gebleven.

De politie wordt de laatste jaren steeds vaker geconfronteerd met speelgoedpistolen die in het buitenland, met name in Spanje, vrij te koop zijn. Deze wapens zien er zodanig echt uit dat ze in Nederland vallen onder de Wet Wapens en Munitie en daarom verboden zijn. (03)