Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen, 10-01-2006

Vrouw in onderzoek branden aangehouden

EMMEN - In het onderzoek naar de branden in de bossen van Odoorn en Exloo heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw meldde zich het afgelopen weekeinde zelf bij de politie.

Vrijdag had de politie aangekondigd dat er beeldmateriaal, afkomstig van een bewakingscamera, op 10 januari in het tv-programma Opsporing Verzocht getoond zou worden. Op deze beelden is een vrouw met een zwarte hond te zien. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij een van de branden. Deze vrouw heeft zich nu gemeld en de uitzending van dit onderzoek in Opsporing Verzocht gaat niet door

Momenteel wordt onderzocht of zij betrokken is bij een of meer van de andere branden, die de afgelopen tijd in dezelfde omgeving hebben plaatsgevonden.

De vrouw is maandag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Onderzoek naar diefstal velgen
RHEE Maandagmiddag zijn op de carpoolplaats aan de Asserstraat, 3 velgen van een auto gestolen. Op de velgen waren winterbanden gemonteerd. De auto was deels op stoeptegels gezet om de velgen te kunnen demonteren. De 34-jarige eigenaresse uit Haren heeft aangifte gedaan. (06-103140)

Onderzoek naar inbraak woning
EMMEN De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Balingerbrink. De bewoners merkten in de nacht van maandag op dinsdag dat er bij hen ingebroken was. Vermist worden een televisie, een laptop en 2 gsm-toestellen. Mogelijk dat de daders gestoord zijn bij hun werkzaamheden, omdat meer goederen klaar stonden om meegenomen te worden. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. Dinsdag zal een buurtonderzoek plaats vinden, alsmede het onderzoek van de technische recherche. (06-103194)

Gazonmaaier gestolen uit schuur
EELDE Tussen zondag en maandag is uit een schuur aan de Westerhorn een gazon zitmaaier gestolen. Het betreft een Toro gazontractor, met naar schatting een waarde van ongeveer 4.000,- euro. De daders waren binnen gekomen door het forceren van het slot van de deur. (06-103146)

Onderzoek naar brand in boerderij
ZUIDWOLDE De politie onderzoekt een brand in een leegstaande boerderij aan De Stuw. Maandagavond rond half zeven brak er brand uit in de boerderij. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de boerderij in vlammen opging. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De technische recherche zal een nader onderzoek instellen. (06-103154)

Zender uit de lucht gehaald
ERICA Maandagmiddag heeft de Radio Controle dienst in samenwerking met de politie een illegale zender uit de lucht gehaald. Er werd uitgezonden onder de naam Horizon-team, vanuit een stacaravan aan de Tuindershof. Van de zender werd door
de 19-jarige eigenaar afstand gedaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-103152)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.