Nederlands kanker instituut

Opleiding Klinische Farmacologie erkend in NKI-AVL

Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) is in affiliatie met het Slotervaart ziekenhuis en het AMC het eerste centrum in Nederland dat alle opleidingsbevoegdheid heeft gekregen tot het opleiden van Klinisch Farmacologen. Het Concilium Medicinae Internae van de Nederlandse Internisten Vereniging heeft de opleiding voor internisten erkend voor de periode van vijf jaar, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2005.

Binnen de bovenstaande klinieken bestaat een grote expertise op het gebied van de klinische en fundamentele farmacologie, farmacotherapie en geneesmiddelentoxicologie. Deze expertise heeft betrekking op de directe patiëntenzorg ,het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van de klinische en fundamentele farmacologie, de farmacotherapie en de geneesmiddelentoxicologie. Deze expertise wordt aangewend voor de opleiding tot internist met aandachtsgebied Klinische Farmacologie.

Sinds 1997 leidt het NKI-AVL artsen en apothekers op tot Klinisch Farmacoloog. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie & Biofarmacie (NVKFB) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA). Sinds de start van de opleiding is het NKI-AVL het grootste opleidingscentrum in Nederland voor Klinische Farmacologie. Inmiddels hebben 24 kandidaten de opleiding succesvol afgerond of zijn daarmee bezig.
Internist prof. dr. J.H.M. Schellens verzorgt de dagelijkse begeleiding in het NKI-AVL, prof. dr. J.H. Beijnen is verantwoordelijk voor de opleiding van ziekenhuisapothekers tot Klinisch Farmacoloog.

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) is een unieke combinatie in Nederland. Hier behandelt men uitsluitend patiënten met kanker. Zo'n 1700 medewerkers werken in een modern ziekenhuis en onderzoeksinstituut volgens de eisen van deze tijd.


---