Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 10-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Vernielingen in de wijk Hoog Zandveld

NIEUWEGEIN - In de kerstvakantie en rond oud en nieuw zijn er in de wijk Hoog Zandveld vernielingen aangericht. Vooral de ruiten van buurthuis De Spil en van de scholen aan de Lupinestraat moesten het ontgelden. De vernielingen werden onder meer gepleegd met vuurwerk en er werden brandjes gesticht. De politie is op zoek naar de verdachten van deze vernielingen.

Getuige(n) die iets hebben gezien of informatie hebben, hoe gering dan ook, maar mogelijk wel kan bijdragen aan het oplossen van deze vernielingen, worden gevraagd dit te melden bij de politie district Lekstroom, via 0900 8844. Ook bellen via Meld Misdaad Anoniem kan, tel: 0800-7000.

Winkeldief

NIEUWEGEIN - Een 32-jarige Utrechter is maandagavond aangehouden nadat hij een winkeldiefstal pleegde.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een man het in een winkel aan de Veldwade op een lopen had gezet nadat hij de kassa gepasseerd was. Eenmaal buiten probeerde hij via een sloot weg te komen. Agenten konden hem alsnog aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Getuigen beroving gezocht

HOUTEN Maandagmorgen werd een 12-jarige jongen in zijn woonplaats door drie jongens beroofd.

De jongen fietste omstreeks 8.30 uur over de Pr. Bernhardweg voor het tunneltje richting de Hefbrug. Achter hem reden drie jongens op een fiets en zij sneden hem de pas af. Ze wilden persoonlijke spullen van de jongen, maar hij reed door richting het oude Dorp. De jongens reden achter hem aan en bedreigden hem vervolgens met een steekwapen. De jongen kon uiteindelijk toch zijn weg vervolgen.

Signalementen

Verdachte1: jongen van 14-15 jaar, licht getinte huidskleur, ongeveer
1.70-1.75 meter lang, zwarte korte kleine krulletjes. Hij droeg een zwarte pet met Nike teken, zwarte leren jas met bruinachtige bontkraag, blauwe spijkerbroek die hij in zijn zwarte sokken had gestopt.

Verdachte 2: Zelfde als de eerste verdachte, maar dan met een met kort klein snorretje. Hij droeg een paars met zwart stoffen jack met capuchon, blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen.

Verdachte 3 was 15 16 jaar oud, 1.80 - 1.85 meter lang, had zwart halflang ingevlochten haar. Hij droeg een blauwe trainingsbroek.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via 0900-8844.