Nationale-Nederlanden

De Voetbal Zorgpolis; de beste zorg voor sporters 10-01-2006
Vandaag is de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering Voetbal Zorgpolis geïntroduceerd. KNVB leden en hun gezinsleden kunnen deze speciaal op hen toegesneden zorgpolis afsluiten via het intermediair. Deze Voetbal Zorgpolis is een initiatief van Nationale-Nederlanden, ONVZ Zorgverzekeraar en de KNVB. Het biedt de KNVB leden meer dan een gewone zorgverzekering, zoals aantrekkelijke voordelen op het gebied van preventie en herstel van blessures.
De Nationale-Nederlanden Zorgverzekering Keuze Garant Basisverzekering vormt de basis van de polis. Deze Basisverzekering kan worden uitgebreid met de Voetbal Zorgpolis Extra, Plus of Compleet en de SportZorgConsulent. Deze aanvullende verzekeringen zijn niet alleen uitstekend geprijsd maar verlenen ook een dekking die sporters op het lijf geschreven is. Zo kan men een beroep doen op geselecteerde sportfysiotherapeuten, het Sport Medisch Centrum Papendal te Arnhem, het Sport Medisch Centrum KNVB te Zeist en het Centrum Sportgeneeskunde van de Universitaire Medische Centra. Daarnaast worden bijvoorbeeld sportbrillen, sportbraces of steunzolen voor sportschoenen gedeeltelijk vergoed.
De verschillende aanvullende verzekeringen geven een beperkte dekking voor een zeer gunstige premie (o.a. 9 x (sport) fysiotherapie) tot en met een zeer ruime dekking waarbij (sport)fysiotherapie volledig wordt vergoed. Daarnaast is een aanvullende tandartskostendekking, Tandplus Polis, mogelijk. Bovendien kan iedereen die de polis afsluit, deze uitbreiden met de SportZorgConsulent. De dienstverlening van de SportZorgConsulent is een aanvullende verzekering die, ter introductie, het eerste jaar gratis wordt aangeboden.

De SportZorgConsulent is de speciale dienst die sporters begeleidt bij blessurebehandeling en snel herstel. Dit gebeurt onder andere met behulp van een groot netwerk van sportmedische specialisten. Zo kan men via de SportZorgConsulent een beroep doen op een second opinion of terecht bij een sportarts of diëtiste. Daarnaast is de SportZorgConsulent het aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot gezondheid en preventie. Ook regelt en vergoedt de SportZorgConsulent op verzoek een jaarlijkse sportkeuring.

Gezond zijn en gezond blijven is een belangrijk onderdeel van de Voetbal Zorgpolis. Om die doelstelling kracht bij te zetten worden projecten ondersteund waarbij beweging en gezondheid de hoofdrol spelen. Nationale-Nederlanden en de KNVB hebben sinds 1988 een sponsorband. In 1992 werd dat uitgebreid en sindsdien is Nationale-Nederlanden hoofdsponsor van het Nederlands Elftal. De ontwikkeling van een Voetbal Zorgpolis is opnieuw een bevestiging van deze sportieve relatie.

Risicodraagster/verzekeraar voor de basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V en voor de aanvullende verzekering ONVZ Aanvullende verzekering N.V. ONVZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk met als belangrijkste doelstelling de klanten zo goed mogelijk in de zorg te begeleiden. ONVZ is een zorgverzekeraar die al decennia lang uitsluitend ziektekosten verzekert.