Politie Groningen

Bianca Hansen en Roofcoordinatieteam Collega en Team van het Jaar (09/01/06)

Groningen, 09-01-2006 o Bianca Hansen, medewerker van de basiseenheid Winschoten, is maandagmiddag in cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen gekozen tot Collega van het Jaar 2005 van Regiopolitie Groningen. De hoofdagente werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uit de zeven genomineerden gekozen op basis van het thema 'Kleurrijk'. Het Roof Coördinatie Team (RCT) werd de award Team van het Jaar toegekend. De wisseltrofee, die samenwerking uitbeeldt, werd door korpschef Oscar Dros aan teamleider Roelf Wessels uitgereikt.

Bianca Hansen werd in het juryrapport omschreven als een kleurrijke politievrouw die zich in het werkgebied moeiteloos aan de omgeving aanpast. Haar activiteiten gaan altijd gepaard met een aanstekelijk enthousiasme. Naast haar werk zet ze zich met haar man, ook medewerker van Regiopolitie Groningen, in voor de slachtoffers van de Tsunami in Sri Lanka.

Team van het Jaar

Het Roof Coördinatie Team heeft zijn verkiezing mede te danken aan de sublieme prestaties. Qua oplossingspercentage op het gebied van overvallen staat Regiopolitie Groningen dankzij dit team op nummer 1 in Nederland. Flexibiliteit, inzet, beschikbaarheid en
professionaliteit zijn kenmerken van deze club medewerkers. De RTC-leden zijn daarnaast sterk gedreven vanuit het besef, dat gewapende overvallen en straat- en tasjesroven slachtoffers diep raken.

Zowel Hansen als het RCT kregen uit handen van korpschef Dros een sculptuur van de beeldhouwer John Gardella. De bijeenkomst in De Oosterpoort werd door ruim 600 bezoekers bijgewoond.