Politie Groningen

Persberichten dinsdag 10 januari 2006

provincie Groningen, 10-01-2006 o Vandaag zijn er zes persberichten.

Groningen: meisje gewond bij verkeersongeval

Een 14-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op de kruising Laan Corpus Den Hoorn met de Sportlaan gewond geraakt. Het meisje stak met haar fiets via de voetgangersoversteekplaats de weg over. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Eelde. De fietster werd aangereden en kwam ten val. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van het meisje werd op het politiebureau veiliggesteld.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft maandag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2330, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


Groningen: politie houdt mannen na café-inbraak

De politie heeft maandagnacht in de Oosterstraat en Achter de Muur twee mannen van 34 en 41 jaar, beiden uit Groningen aangehouden voor inbraak. Het duo werd op heterdaad aangehouden na het plegen van een inbraak in een café in de Oosterstraat. Een politieagent had beide verdachten met nog een andere man vlak voor de inbraak in een auto gecontroleerd. De diender besloot de ambtshalve mannen in de gaten te houden. Hij verloor de verdachten even uit het oog. In de Oosterstraat hoorde de politieagent plotseling een luid alarm en hij zag vier verdachten wegrennen. Met behulp van meerdere eenheden konden beide inbrekers worden ingerekend. De jongste van de twee liet bij zijn aanhouding een tas met klein geld en een breekwerktuig vallen. Beide verdachten werden ingesloten. De tas met inhoud werd inbeslaggenomen. De personenauto, waarin de twee mannen werden gecontroleerd, werden korte tijd later aangetroffen en voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het duo zal vandaag worden gehoord.

Grootegast: gemeente mist parkieten

In Grootegast zijn uit het gemeentepark de Notaristuin een aantal parkieten gestolen. De vogels, valk- en grasparkieten, werden uit de voliére gehaald nadat het hekwerk was opengeknipt. De gemeente heeft formeel aangifte gedaan.

Leek: bromfietser met drank op

Een 41-jarige bromfietser uit Leek viel afgelopen nacht door de mand. De man werd op de Lindensteinlaan staande gehouden omdat hij zonder verlichting reed en evenmin een helm droeg. Bij de controle bleek de man bovendien te hebben gedronken. Hij was goed voor een promillage van 1,85 promille. De man mocht lopend verder. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Overschild: rijbewijs kwijt

Een 31-jarige inwoner van ten Boer kon gisteren zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Meenteweg in Overschild door de politie geklokt met een snelheid van 153 kilometer ter uur. Op de bewuste weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De Ten Boerster verklaarde dat hij haast had. De man is eerder voor serieuze verkeersovertredingen met de politie in aanraking geweest.