Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht, 10-01-2006 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Snelheidscontroles

DE BILT Op de Soestdijkseweg zuid heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 100 overtredingen geconstateerd.

In totaal passeerden tussen 16.30 en 18.30 uur 1395 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 50 mag worden gereden.

Op de Utrechtseweg vond een radarsnelheidscontrole plaats tussen 14.00 en 16.00. Van de 940 voertuigen die het meetpunt passeerden, waren er 10 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 kilometer per uur, terwijl op de Utrechtsweg een snelheidslimiet geldt van 80.

Jongen betrapt met rotjes

ZEIST een 11-jarige jongen is maandagmiddag omstreeks 15.15 uur op de Oranje Nassaulaan betrapt met rotjes.

Politiesurveillanten hoorden een rotje afgaan en zagen hoe een jongen snel iets in zijn zak stak. Hij bleek nog meer rotjes en een aansteker te hebben. Omdat hij nog geen 12 is kwam de jongen er vanaf met een waarschuwing. De school is ingelicht.

Aanhouding na mishandeling

DEN DOLDER Een 16-jarige jongen uit Den Dolder is maandagavond aangehouden in zijn woonplaats omdat hij een 17-jarige plaatsgenoot had geslagen.

De politie ging na een melding naar de Dr. v.d. Hoevelaan, waar twee groepen jongeren stonden, een rond het slachtoffer en een rond de vermoedelijke dader.

Het slachtoffer had kort daarvoor aangifte tegen de verdachte gedaan wegens diefstal van zijn fiets. De verdachte die zich recalcitrant toonde op het politiebureau - is ingesloten voor verhoor.