Politie Gelderland-Midden

Meisje (13) gestoken door vriend (16)

Publicatiedatum: 10-1-2006 13:38:20

Arnhem - Een 13-jarige meisje is maandagmiddag in haar ouderlijk huis in Arnhem-Zuid gestoken door haar 16-jarige vriend uit Arnhem. Het stelletje had kennelijk ruzie waarbij de jongen het meisje zou hebben geslagen en uiteindelijk ook met een mes zou hebben gestoken. Het meisje draaide zich weg, waardoor ze niet ernstig gewond raakte. Ambulancepersoneel heeft de steekwond ter plaatse behandeld. Het meisje heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag dan wel mishandeling. De verdachte is nog voortvluchtig. De politie hoopt hem snel aan te kunnen houden.

voor nadere informatie:
Communicatie Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling echtgenote
Publicatiedatum: 10-1-2006 13:32:14

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagmiddag in de wijk Malburgen een 44-jarige Arnhemmer aangehouden na een melding van huiselijk geweld. Agenten werden rond half vijf naar de woning van de man geroepen. De 23-jarige echtgenote bleek na een ruzie uit de woning te zijn gevlucht met twee kinderen (1 en 3 jaar oud) en had bij buurtbewoners de politie laten waarschuwen. De vrouw bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen en had verklaard dat ze door haar man met een stok zou zijn geslagen. Haar echtgenoot bleek bij de komst van de agenten te zijn vertrokken maar toen de agenten nog met de vrouw in gesprek waren verscheen de man weer. Hij werd daarop direct aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich tegen de agenten en wilde er vandoor gaan. Het lukte de agenten echter de Arnhemmer te overmeesteren, waarna de man is ingesloten in het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man opgepakt na dumpen hennepafval

Publicatiedatum: 10-1-2006 13:31:18

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van maandag op dinsdag op het Roermondsplein een 40-jarige man uit die stad aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Minervasingel in de wijk Schuytgraaf een aantal afvalzakken te hebben gedumpt. In de zakken bleek hennepafval te zitten.
Even voor middernacht zag een getuige dat een automobilist op de Minervasingel 9 vuilniszakken achterliet. De getuige noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde de politie. Agenten zagen de bewuste auto even later rijden en lieten hem stoppen op het Roermondsplein. Vervolgens werd teruggereden naar de plaats waar de afvalzakken gedumpt waren. Daar troffen de agenten het hennepafval aan. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. Het afval is door de politie in beslag genomen en verwijderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmers aangehouden bij ontmanteling hennepkwekerij
Publicatiedatum: 10-1-2006 13:30:40

Velp - Drie Arnhemmers zijn maandagmiddag in Velp door de politie aangehouden bij de ontmanteling van een hennepkwekerij. Het gaat om twee vrouwen van 30 en 55 jaar en een 35-jarige man. Het trio werd in de Velpse woning aangetroffen terwijl ze daar kennelijk aan het werk waren. Agenten troffen in het pand ongeveer 1000 hennepplanten aan en de gebruikelijke kwekerijapparatuur. De drie verdachten zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De aangetroffen planten en apparatuur werden in beslag genomen en zijn later vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---