Gemeente Ede

nummer 007 / Ede, 10 januari 2006

Bewoners, belangenorganisaties en gemeente trekken samen op Project Toekomstverkenningen Doesburger Eng van start

De eerste bijeenkomst over de toekomst van het gebied Doesburger Eng start eind januari. Vorig jaar is mede in het kader van de reconstructie voor dit project ruim twee ton subsidie toegezegd door onder andere de rijksoverheid, de provincie Gelderland, de gemeente Ede en Noaber Foundation. Het is nadrukkelijk de bedoeling om samen met bewoners, omwonenden en betrokken organisaties een visie voor de toekomst van het gebied op te stellen. De bijeenkomsten zijn in de eerste helft van dit jaar.

Het gebied van de Doesburger Eng wordt in het noorden begrensd door Goorsteeg, aan de zuidzijde het Edese Bos en Landgoed Kernhem, de Veluwe aan de oostkant, en westelijk door de Lunterseweg. De Doesburger Eng is een waardevol cultuurgebied. Het gebied is behouden als achterland van het landgoed en voor de nieuwe woonwijk Kernhem. Doel is om met betrokkenheid en participatie van bewoners en gebruikers een toekomstvisie op te stellen voor een duurzame ontwikkeling van de Eng. Daarbij heeft dit project oog voor de sociaal-economische draagkracht, de cultuurhistorie en het rentmeesterschap op de Doesburger Eng.

Werkwijze
Zeer binnenkort gaat een oproep uit naar belangstellenden en direct belanghebbenden om op 24 januari met elkaar de bijzondere waarden van het gebied te verkennen. Ook is er dan een expositie in Groot Zonneoord met fotos, tekeningen en kaarten van het gebied. Gebiedskenners vertellen hoe het landschap door de natuur en niet in de laatste plaats door de vroegere en huidige bewoners is vormgegeven.

Visie
Medio 2006 resulteert de eerste fase van het project in een Toekomstvisie Doesburger Eng. Het project gaat daarna door om de visie en natuurlijk ook de ideeën die in de eerste fase zijn opgedaan, uit te werken in een uitvoeringsplan. Uitgangspunt hierbij is samen werken aan behoud, herstel en ontwikkeling van de Doesburger Eng. De resultaten van dit project zullen worden betrokken bij de gemeentelijke planvorming voor de Doesburger Eng.

Aanmelden
Mensen die willen meewerken aan de toekomstvisie voor de Doesburger Eng kunnen zich melden bij de heer Wim van Plateringen 0318 - 68 04 32 (gemeente Ede) of de projectleider de heer Rien Hilhorst 06 - 53 32 91 67 - info@stichtinggreenvalley.nl.
Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen en belangstelling hebben om de eerste avond van
24 januari aanstaande bij te wonen kunnen zich ook melden. Een uitnodiging wordt hen dan zo snel mogelijk toegezonden.
---