Persbericht

HP en ViaMichelin aan het stuur met iPAQ rx1950 Pocket PC en navigatiesoftware

UTRECHT, 10 januari, 2006 - HP en ViaMichelin introduceren de HP iPAQ rx1950 Navigator, een eenvoudig te gebruiken gps-navigatieoplossing die bestaat uit een HP iPAQ rx1950 Pocket PC, een toonaangevende GPS-autohouder en de nieuwste navigatiesoftware van ViaMichelin. Het innovatieve systeem begeleidt de automobilist visueel en vocaal naar elk adres in Europa: inpluggen en gaan! De geïntegreerde draadloze mogelijkheden garanderen optimale connectiviteit, thuis, op het werk en op de weg.

De HP iPAQ rx1950 Navigator kan in elke auto worden gebruikt om een rit uit te zetten of om onderweg Points of Interest ­ interessante punten langs de route ­ te markeren. Ook kunnen de agenda, de contacten en het takenlijstje worden beheerd. Windows Mobile 5.0 zorgt voor verbeterde productiviteit en efficiënter gegevensbeheer, waaronder beveiligde opslag van persoonlijke informatie en entertainmentfuncties als WMA, mp3 en WMV. .

De multifunctionele HP iPAQ is ideaal voor automobilisten die een innovatieve maar betaalbare navigatieoplossing zoeken. De voorgeprogrammeerde ViaMichelin Navigation Secure Digital (SD)-kaart hoeft alleen maar in de iPAQ te worden gestoken: de GPS-applicatie wordt automatisch geïnstalleerd, zodat de navigatiefuncties direct kunnen worden gebruikt.

'Of het nu om een reis naar de andere kant van het land gaat of om een ritje naar een nieuw stadsdeel: HP brengt de automobilist veilig en eenvoudig naar zijn bestemming met state-of-the-art iPAQ-navigatieoplossingen,' zegt Regine Hohnsbein van HP. 'De HP iPAQ rx1950 Navigator maakt het mogelijk om georganiseerd en plezierig de weg op te gaan met een gebruikersvriendelijke oplossing die de best beschikbare technologie bevat.'

Vincent Pilloy, vice president sales en marketing van ViaMichelin, voegt daaraan toe: 'Dit nieuwe product bevestigt ViaMichelins toonaangevende rol in het ontwerpen en ontwikkelen van navigatieoplossingen voor mobiele apparaten en in het bijzonder de Pocket PC-applicaties. Het revolutionaire ontwerp combineert innovatie, kwaliteitswegenkaarten, de beste auto-inbouw in zijn klasse en gebruiksgemak.'

Gebruikersvriendelijk
De betrouwbaarheid van HP, de navigatiesoftware van ViaMichelin en een GPS-autohouder van hoge kwaliteit ­ met luidspreker ­ vormen samen een uitstekend alles-in-één systeem. Het compacte, draagbare ontwerp is niet aan één voertuig gebonden: het apparaat is eenvoudig van de ene auto naar de andere over te zetten. De navigatiesoftware start automatisch, zodra de iPAQ in de autohouder wordt geplaatst. Het schermpje kan zowel staand ('portrait') als liggend ('landscape') worden gebruikt. Een gebruikersvriendelijke interface zorgt dat de belangrijkste functies - zoals het berekenen van een route - snel toegankelijk zijn via het hoofdmenu op het aanraakscherm.

De geïntegreerde GPS-ontvanger garandeert optimaal satellietbereik en een goede ontvangst van satellietsignalen, ongeacht de dikte van de autoruit. Er is geen externe antenne nodig. De ingebouwde luidspreker levert een geluidskwaliteit die perfect is voor gebruik in de auto.

De slanke, betaalbare HP iPAQ rx1950 Pocket PC voegt, in combinatie met het gps-navigatiesysteem, iets toe aan de beleving van de automobilist. Naast de standaard Points of Interest (POI's) is er een exclusieve selectie POI's van www.ViaMichelin.com te downloaden: radarcontroles, toeristische locaties uit de Michelin Green Guide, tankstations, parkeerplaatsen, garages, golfbanen en meer. Als de gebruiker de gewenste POI nadert, klinkt er een waarschuwingssignaal.

Gratis Software Points worden weggeven bij de aankoop van een iPAQ Pocket PC. Met deze waardepunten kan men gratis additionele wegenkaarten en software downloaden. Op www.hp.com/go/ipaqchoice zijn ruim 250 titels beschikbaar.

De HP iPAQ rx1950 met gps-navigatiesysteem van ViaMichelin is vanaf deze maand te koop en kost ¤ 449,- inclusief btw. Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 oktober 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 86,7 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.



Ingezonden persbericht