Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 januari 2006

Bejaarde vrouw opgelicht

Daders ontfutselen 84 jarige van haar bankpas en pincode

Enschede

Op maandag 9 januari omstreeks 19.45 uur wordt een 84 jarige bewoonster van de Ferdinand Bolstraat uit Enschede gebeld door een tot nu toe onbekend gebleven man. Deze man vertelt de bejaarde vrouw dat zij een prijs heeft gewonnen en dat deze prijs dezelfde avond nog aan haar zal worden uitgereikt. Even later krijgt de vrouw bezoek van twee jongens. De jongens vertellen de vrouw wederom dat zij een prijs heeft gewonnen. Al snel krijgt het gesprek een andere wending en wordt over haar bankpas en pincode gesproken. De vrouw pakt vervolgens haar bankpas en geeft deze aan de twee jongens. De jongens verdwijnen dan snel met deze pas en pinnen in korte tijd 1250 Euro bij een bank op de Wethouder Nijhuisstraat. De daders zijn ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, hebben een getinte huid, een slank postuur, korte donkere krullen en droegen beiden een spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. (06-004083)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist rijdt onder invloed en wordt aangehouden

Enschede

Op dinsdag 10 januari omstreeks 01.50 uur wordt op de Varviksingel in Enschede een 38 jarige automobilist aangehouden. De man blijkt teveel gedronken te hebben en wordt voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar de uitslag van de ademanalyse 1,35 promille is vordert de politie het rijbewijs van de verdachte in. (06-004066)

Getuigenoproep

Onbekend gebleven vrouw op scootmobiel rijdt 83 jarige aan; politie zoekt getuigen

Enschede

Op zaterdag 7 januari omstreeks 15.15 uur vindt een aanrijding plaats op het H.J. van Heekplein in Enschede. Een 83 jarige voetgangster uit Enschede wordt aangereden door een bestuurster van een scootmobiel. De bejaarde vrouw komt hierdoor ten val. De bestuurster van de scootmobiel stopt even om te vragen hoe het gaat en rijdt vervolgens door. Het slachtoffer heeft onbekend letsel en stelt zich onder doktersbehandeling. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt de betrokken bestuurster en eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. (06-003838)

Aanrijding onder invloed

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding; rijbewijs verdachte wordt ingevorderd

Oldenzaal

Op maandag 9 januari omstreeks 18.30 uur vindt een aanrijding plaats op de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. Een 61 jarige man uit Oldenzaal heeft zijn voertuig niet onder controle en rijdt een personenauto aan die voor het verkeerslicht staat te wachten. De 61 jarige blijkt teveel gedronken te hebben en wordt door de politie aangehouden. De uitslag van de ademanalyse is 2,07 promille. (06-003992)

Agenten mishandeld en bedreigd

Jonge vrouw draait door bij aanhouding; agente doet aangifte van mishandeling

Hengelo

Op maandag 9 januari omstreeks 17.50 uur wordt een 23 jarige vrouw op de Deurningerstraat in Hengelo aangehouden. De 23 jarige Hengelose fietst even daarvoor op de Deurningerstraat zonder verlichting te voeren. Twee agenten spreken de vrouw hierop aan en willen haar een bekeuring uitreiken. De Hengelose uit zich verbaal agressief en wil er met de fiets vandoor gaan. De agenten houden de vrouw tegen waarop zij volledig doordraait. De agenten worden geschopt, geslagen en in het gezicht gespuugd. De verdachte wordt uiteindelijk met veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is zij in verzekering gesteld. Een agente heeft aangifte gedaan van mishandeling. (06-004001)

Vernieling auto

Eigenaar looft 500 Euro uit aan de gouden tip die leidt tot oplossing van de zaak

Oldenzaal

Op maandag 9 januari doet een 37 jarige man uit Almelo aangifte van vernieling van zijn auto. De man parkeert zijn auto, een Chevrolet Van 20, op vrijdag 6 januari omstreeks 21.00 uur op een parkeerplaats aan de Thijlaan in Oldenzaal. Op zaterdag 7 januari rond 04.00 uur komt hij bij zijn auto en ziet dat deze volledig vernield is. Meerdere ruiten zijn ingeslagen en er zitten diverse deuken in zijn auto. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden op nummer 0900-8844. De eigenaar van de Chevrolet looft 500 Euro uit aan de melder van de gouden tip. (06-002991)

Medicijn verloren

Politie waarschuwt op te passen bij aantreffen oordruppels

Enschede

Op dinsdag 10 januari omstreeks 10.30 uur is een klant Apotheek Wooldrik oordruppels verloren op de Haaksbergerstraat in Enschede. Deze oordruppels zijn speciaal gemaakt en bevat onder andere hormonen. Wanneer deze worden ingenomen kan dat voornamelijk voor kinderen zeer schadelijk zijn. De politie verzoekt bij aantreffen van de oordruppels deze af te geven bij Apotheek Wooldrik, gevestigd aan de Haaksbergerstraat 229 in Enschede. (06-004240)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --