Thom de Graaf werkzaam voor Advisory-groep van PwC

Pwc

http://www.pwc.com/nl

Oud-minister en vice-premier mr Thom de Graaf is vanaf 1 januari 2006 voor enkele dagen per week werkzaam voor de Advisory groep van PricewaterhouseCoopers. De Graaf is daarnaast onder meer voorzitter van de Consumentenbond, van de Nationale Hoorstichting en van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Thom de Graaf zal zich bij de Advisory-groep van PricewaterhouseCoopers vooral richten op strategische advisering, begeleiding van complexe bestuurlijke processen en projectleiding bij organisaties in de publieke sector.

Thom de Graaf (48) werkte eerder als wetenschappelijk medewerker staatsrecht aan de universiteit van Nijmegen en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij o.a. plv. directeur Politie was. In 1994 werd hij Tweede Kamerlid voor D66. Hij was van 1994 tot 1996 vice-voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Opsporingsmethoden Politie.

Van 1997 tot begin 2003 was De Graaf fractievoorzitter van D66. In mei 2003 werd hij minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en vice-premier in het 2de kabinet-Balkenende. Op 23 maart 2005 trad hij af nadat de grondwetsherziening over de gekozen burgemeester door de Eerste Kamer was verworpen. Na zijn aftreden was De Graaf bestuurlijk adviseur van het Kenniscentrum Grote Steden voor de oprichting van het maatschappelijk topinstituut voor stedelijke innovatie en voorzitter van de visitatiecommissie Inrichting Landelijk Gebied van het Interprovinciaal Overleg.