Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten                   |
|d.d. 10 januari 2006                              |


1. Cijfers woningbouw
Voor de bouw van 9400 woningen hebben Gedeputeerde Staten van december 2004 tot en met november 2005 bouwplannen goed gekeurd waarvoor een bestemmingsplanwijziging nodig was. Of de woningen daadwerkelijk gerealiseerd zijn, is afhankelijk van de afgegeven bouwvergunningen en het aantal daadwerkelijk opgeleverde woningen.

2. Provinciale steunfuncties
PSW Arbeidsmarktadvies ontvangt jaarlijks van de provincie subsidie voor de uitvoering van een aantal activiteiten gericht op de verbetering van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. GS hebben besloten subsidie te blijven geven voor laagdrempelige advies- en ondersteuningsactiviteiten en innovatieve projectontwikkeling, in principe ook in de bestuursperiode na 2007. Voor specifieke steunfunctietaken zijn geen andere geschikte aanbieders voor. De overige activiteiten van PSW worden gefinancierd met opdrachten en projectsubsidies uit de markt. In totaal haalt PSW met dan 90 procent van haar inkomsten uit de markt en maar 10 procent uit provinciale subsidies. Ook zijn de kwaliteit en deskundigheid van PSW positief beoordeeld.

3. Aanpassing provinciale milieuverordening
De provinciale milieuverordening van de provincie Noord-Brabant is gewijzigd. De wijzigingen hebben te maken met uniforme openbare aanbestedingsprocedures, de Provinciale Commissie Ecologie, grondwaterbeschermingsgebieden en stiltegebieden. GS hebben de wijziging vastgesteld die eerder, op 8 november 2005, in concept openbaar werd.


4. Natuurgebiedplannen
De natuurgebiedplannen en het beheers- en landschapsgebiedsplan van de provincie Noord-Brabant zijn door GS gewijzigd. De wijzigingen vloeien voort uit de in 2005 vastgestelde reconstructie- en gebiedsplannen voor Noord-Brabant, en uit ruimtelijke plannen die door GS wettelijk zijn goedgekeurd. Verder zijn de plannen gewijzigd naar aanleiding van ingekomen verzoeken van particulieren, terreinbeheerders of landinrichtingscommissies. Daarnaast zijn onvolkomenheden die zijn geconstateerd in vier beroepszaken en technische fouten gerepareerd.

5. Gemeentelijke rioleringsplannen
Samen met de Brabantse waterschappen en gemeenten zal de provincie de beleidsregels voor de gemeentelijke rioleringsplannen, nader uitwerken en actualiseren. GS hebben daartoe besloten.

6. Verantwoording 2005
De richtlijnen voor het provinciale verantwoordingsproces over het jaar 2005 zijn door GS vastgesteld. Tot het verantwoordingsproces 2005 worden gerekend: het provinciale jaarverslag/jaarrekening 2005 en het burgerjaarverslag 2005.

7. Wijziging collectieve arbeidsovereenkomst provincies
De collectieve arbeidsovereenkomst provincies, de FPU-plusregeling provincies, de tijdelijke provinciale kinderopvangregeling zijn gewijzigd. GS hebben de wijzigingen vastgesteld. Tevens hebben GS de Levensloopregeling provincie vastgesteld.

8. Ruimtelijke plannen
Het bestemmingsplan Udenhout, Kuil/Molenhoefstraat van de gemeente Tilburg wordt goedgekeurd. Het bestemmingsplan Kern Hooge Zwaluwe van de gemeente Drimmelen wordt goedgekeurd, het bestemmingsplan herziening plan buitengebied, bedrijfsverplaatsing van maatschap de Boef van de gemeente Werkendam wordt goedgekeurd, het bestemmingsplan Kempenland van de gemeente Bladel wordt goedgekeurd, het uitwerkingsplan voor de woonwagenlocatie De Lint in Zevenbergen van de gemeente Moerdijk wordt goedgekeurd, aan het wijzigingsplan buitengebied 1996 agrarisch hulpbedrijf Stevensbeekseweg Overloon wordt gedeeltelijke goedkeuring onthouden, de lijst van goedgekeurde plannen op grond van artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening wordt vastgesteld.


---- --