Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

10 januari 2006

Apeldoorn - Kop-staartbotsing

Op maandag (09-01) vond er een kop-staartbotsing plaats op de Deventerstraat. Een 23-jarige automobiliste uit Apeldoorn kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto voor haar, bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Bathmen. Laatgenoemde botste op haar voorganger, een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn. Er raakte niemand gewond. De auto van de Apeldoornse moest worden weggesleept; de overige voertuigen raakten licht beschadigd.

Apeldoorn - Drankrijder zonder rijbewijs

Een 25-jarige Apeldoorn bleek bij een politiecontrole zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een voertuig te besturen. De controle vond plaats op dinsdag (10-01) rond 03.25 uur op de Albert Schweitzerlaan. De man blies 1,41 promille. Tevens bleek de APK van de auto verlopen. De politie maake proces-verbaal op.

Apeldoorn - (Poging) inbraken bedrijven Bij een winkel op het Raadhuisplein werd op dinsdag (10-01) rond 01.40 uur ingebroken. De dader vernielde mbv stenen de ruit van de toegangsdeur en nam vervolgens een onbekende hoeveelheid rookartikelen mee. Een getuige zag ter plaatse een donker getinte man die hard wegfietste. In dezelfde nacht vond er rond 02.25 uur een poging inbraak plaats bij een tankstation aan de Edisonlaan waarbij geprobeerd werd een ruit in te gooien. Bij een winkel aan de Hoofdstraat werd er tussen 03.40-04.30 uur ingebroken. De achterdeur werd op onbekende wijze geforceerd maar de binnendeur bleek bestand tegen het geweld. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - Agressieve klant De politie heeft op maandag (09-01) rond 23.55 uur een 35-jarige man uit Den Helder aangehouden voor bedreiging en belediging. De man had zich vervelend gedragen in een horecagelegenheid aan het Beekpark en een medewerker bedreigd. De man beledigde ook de dienstdoende politiemensen. De politie heeft de man aangehouden. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie treft ruim 1 kilo hashish De politie trof maandagavond in de personenauto van een 52 jarige man uit Enschedé ruim één kilogram hashish. De auto en bestuurder werden gecontroleerd op de A1 ter hoogte van het Lucasgat in Apeldoorn. Voor de bestuurder stond nog een achterstallige boete van E 238,- open. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --