Politie Gelderland-Zuid

Inbreker aangehouden door oplettende benadeelden

Nijmegen, 10-01-2006 o Dinsdagmorgen rond half 6 kreeg de politie een melding dat er ingebroken zou worden in een restaurant aan de Waalkade. Toen de agenten daar arriveerden bleek dat de inbreker weggerend was.

Eén van de getuigen die de inbreker gezien had, rende hem achterna. Hij raakte de man echter kwijt. Toen hij weer naar huis wilde gaan, zag hij opeens een man achter een andere man aan rennen en hij herkende in de voorste man de inbreker. Opnieuw zet deze getuige het op een lopen, achter de inbreker aan. Beide getuigen hielden ook telefonisch contact met de meldkamer van de politie, waardoor de politiemensen heel gericht konden ingrijpen. Zij overzagen de situatie en op aanwijzing van de beide getuigen reden zij onmiddellijk door naar het Kronenburgerpark.

De agenten gingen daar op zoek naar de verdachte en vinden hem tegen een muur. Deze 37-jarige Nijmegenaar zat onder het bloed en naast hem lag een portemonnee. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Naderhand bleek dat de eerste getuige had gezien dat de inbreker had geprobeerd in te breken omdat hij bezig was een ruit te vernielen. De tweede getuige was de inbreker achterna gegaan omdat die zijn portemonnee geroofd zou hebben.

De 39-jarige eigenaar van het horecabedrijf heeft aangifte gedaan. De man die van zijn portemonnee beoofd is, zal nog aangifte doen. (Auteur 09)