FNV

Passie, trots en vakmanschap in de horeca
`Passie, Trots en Vakmanschap' is de titel van een project van de FNV Horecabond. In dit project, dat in 2005 is voorbereid en zichtbaar wordt vanaf januari 2006, worden werknemers in de horeca gestimuleerd om eens bewust stil te staan bij hun drijfveer waarom ze destijds voor werken in deze bedrijfstak gekozen hebben. Velen zouden door de drukke dagelijkse praktijk bijna vergeten dat ze gepassioneerd en vol trots de horeca in stroomden. De FNV Horecabond hoopt middels dit bewustwordingsproces het imago zowel binnen als buiten de bedrijfstak te verbeteren wat indirect een promotie van de sector kan bewerkstellingen. Want, een beter visitekaartje dan medewerkers die passie, trots en vakmanschap uitstralen kan de sector zich toch niet wensen?

Gedurende de eerste week van januari 2006 bezoekt de FNV Horecabond 100 geselecteerde horecabedrijven door het hele land om deze warm te maken voor `Passie, Trots en Vakmanschap'. Deze bedrijven krijgen één grote, stijlvolle, prachtige NEON-poster ABRI-formaat en 15 kleinere deelposters aangeboden met de bedoeling deze op te hangen zodat zowel medewerkers als gasten kunnen zien dat het bedrijf trots is op zijn medewerkers en het horecavak. Op de posters staan stellingen die dankzij medewerking en inspiratie van topkoks en gastheren/gastvrouwen zoals Ton Lenting, Paul Fagel, Thérese Boer, Ron Blaauw, Onno Kokmeijer, Bianca van der Boogert en Bianca Maarseveen geformuleerd zijn. Ook zij hebben nagedacht over wat hen drijft binnen hun vak.

Naast deze posters die bedoeld zijn voor horecabedrijven is er in het kader van `Passie, Trots en Vakmanschap' op internet een wedstrijd voor horecamedewerkers waarin men opgeroepen wordt om een eigen stelling in te sturen over passie, trots en vakmanschap. Via www.indehoreca.nl, onder het kopje `vakmanschap' kan men tot en met 15 februari 2006 stellingen inzenden waarbij men kans maakt op een dagje stage bij de Librije in Zwolle, een weekend in Golden Tulip `de Beyaerd' in Hulshorst en een diner voor twee in het Arsenaal in Naarden-Vesting. De beste 10 inzendingen worden tevens vermeld in een speciale uitgave die in de loop van 2006 gepubliceerd zal worden.

Horecava

Tijdens de Horecava die van 9 t/m 12 januari 2006 in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, staat standnummer 08.547 in de Parkhal helemaal in het teken van `Passie, Trots en Vakmanschap'. Op de stand staan internetzuilen zodat bezoekers ter plaatse een eigen stelling kunnen verzinnen en zo mee kunnen doen met de wedstrijd. Tevens vinden er op alle beursdagen workshops plaats tussen 12.00-17.00 uur. Op dinsdag 10 en donderdag 12 januari a.s. zijn er korte workshops door een Sushi-chef van The Last Samurai. Op maandag 9 en woensdag 11 januari a.s. zijn er workshops American Cocktailshow.

Het project `Passie, Trots en Vakmanschap' is gefinancierd uit het Sociale Fonds Horeca (SFH) en georganiseerd door de FNV Horecabond.

(Nieuws, vrijdag 4 januari 2006, redactie: FNV Horecabond)