Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 januari 2006

Op dinsdag 10 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Notitie supermarkt voor minima of Letsruilwinkel

Het college heeft kennisgenomen van de notitie Afweging tussen een supermarkt voor minima en een Letsruilwinkel. Het college heeft besloten de mogelijkheden te onderzoeken voor het opzetten van een supermarkt voor minima in Capelle aan den IJssel per september 2006 en af te zien van een Letsruilwinkel.

Verslag vergadering Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer van 22 november 2005. Het college besluit in overeenstemming met het advies van deze commissie, met uitzondering van het punt over verkeers- en parkeerproblemen rondom basisschool De Tweemaster. Het college zal zich nader op de hoogte stellen van dit onderwerp.

Gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam

Het college heeft in principe besloten de Gemeenschappelijk regeling stadsregio Rotterdam te wijzigen.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene en Bestuurszaken en gemeenteraad.]

Opheffen Gemeenschappelijke regeling voor het financieel Koepelschap Buitenstedelijke Openluchtrecreatie

Het college heeft in principe besloten de Gemeenschappelijke regeling voor het financieel Koepelschap Buitenstedelijke Openluchtrecreatie op te heffen en deel te nemen in de Gemeenschappelijk regeling voor het Koepelschap Buitenstedelijk Groen. Als deelnemer aan de nieuwe regeling kan de gemeente Capelle aan den IJssel invloed uitoefenen op regionale, recreatieve en groene onderwerpen.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en gemeenteraad.]

Benchmark rioleringen

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft in 2005 deelgenomen aan een benchmark om de rioleringszorg van verschillende gemeenten te vergelijken. Bij dit onderzoek waren 35 gemeenten betrokken. Het college heeft kennisgenomen van het rapport van Stichting Rioned. Uit het rapport blijkt dat de rioleringen en de rioleringszorg in Capelle op een relatief hoog niveau staan, terwijl de kosten laag zijn. In het rapport staan ook enkele punten waaraan Capelle nog aandacht kan besteden.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Monumentale en waardevolle bomen

Het college heeft de voorlopige lijst met waardevolle bomen en de voorlopige lijst met monumentale bomen vastgesteld. Op 20 december 2005 heeft de gemeenteraad de bomenverordening vastgesteld. Deze verordening geeft B&W de mogelijkheid om lijsten op te stellen van monumentale en waardevolle bomen, waardoor deze bomen beter kunnen worden beschermd. De particuliere eigenaren van de bomen worden op de hoogte gesteld. Na de bezwarentermijn worden de lijsten definitief vastgesteld.

Vrijstellingsprocedure Tango Hoofdweg

Het college heeft kennisgenomen van de notitie waarin wordt ingegaan op de zienswijzen die zijn ingediend in het kader van de vrijstellingsprocedure voor de vestiging van Tango aan de Hoofdweg. Het college concludeert dat de zienswijzen geen aanleiding geven om de ingezette vrijstellingsprocedure te beëindigen. In het kader van de procedure wordt een verklaring van geen bezwaar aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.