Politie Haaglanden

Politie zoekt slachtoffers straatroof

Haaglanden, 10-01-2006 o Politie Haaglanden is op zoek naar slachtoffers van een of meerdere straatroven. Op zondag 8 januari werd naar aanleiding van een overval op een winkel aan de Generaal Eisenhowerlaan in Rijswijk een 37-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. De man dwong onder bedreiging van een vuurwapen het winkelpersoneel geld af te geven. De verdachte werd korte tijd later in Den Haag (Wagenstraat) aangehouden. Bij verdachte werd het vuurwapen en een groot mes aangetroffen.

Uit onderzoek is gebleken dat de man betrokken is bij een groot aantal straatroven in de regio Haaglanden. Tot op heden heeft de verdachte zeven straatroven bekend. Genoemde straatroven vonden plaats in de periode vanaf 15 december 2005 tot op heden. De verdachte opereerde vooral in de omgeving van de NS stations in Rijswijk en Zoetermeer. In vijf gevallen (drie in Rijswijk en twee in Zoetermeer) werd er daarvan aangifte gedaan. In twee gevallen is er echter geen aangifte gedaan. De verdachte zal op woensdag 11 januari worden voorgeleid.

Politie Haaglanden verzoekt slachtoffers die door de man zijn beroofd en die tot op heen nog geen aangifte hebben gedaan met klem om alsnog aangifte te doen. In alle gevallen bedreigde de man zijn slachtoffers met een mes en beroofden hen dan van persoonlijke eigendommen. In enkele gevallen sneed de verdachte de hengsels van een handtas door. Benadeelden kunnen reageren door te bellen met bureau Rijswijk via het nummer 0900-8844.