Politie Gelderland-Midden

Man verdacht van huiselijk geweld tegen vrouw en kind
Publicatiedatum: 10-1-2006 15:50:11

Heteren - Een 42-jarige man uit Heteren is maandagmiddag door de politie in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 41-jarige vriendin en haar 8-jarig kind. Politieagenten waren rond half vier naar de woning van het stel geroepen in verband met een conflict. Buiten de woning werd de 41-jarige vrouw met het kind aangetroffen. De vrouw had verklaard dat ze door haar man met het hoofd tegen een muur was geslagen. Ook zou hij haar en hun kind met de dood bedreigd hebben. Vervolgens zou hij beiden op straat hebben gezet. De 42-jarige man was nog in de woning en werd aangehouden. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld. De vrouw was bij het voorval niet ernstig gewond geraakt maar deed wel aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissenaar aangehouden na mishandeling ouders

Publicatiedatum: 10-1-2006 15:49:36

Huissen - De politie heeft maandagavond in Huissen een 37-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ouders. De man zou bij een huiselijke ruzie zijn beide ouders van 60 en 63 jaar hebben geslagen. Na het voorval had de man de ouderlijke woning verlaten. De ouders waren bij het voorval niet gewond geraakt maar waarschuwden wel de politie. Die besloot na het opnemen van de aangifte op zoek te gaan naar de Huissenaar. In een café in zijn woonplaats werd de man aangetroffen en vervolgens aangehouden. De Huissenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Hond in Barneveld heeft geen stamboom

Publicatiedatum: 10-1-2006 15:50:11

De hond die in Barneveld op zaterdag 7 januari een 1,5 jaar oude peuter heeft gebeten is geen rashond, maar een pitbull terrierachtige. Het dier heeft geen stamboom. Dat hebben ambtenaren van de Algemene Inspectiedienst (AID) dinsdag 10 januari vastgesteld. Door het ontbreken van deze gegevens kan ook niet worden nagegaan of de ouders van het dier een voorgeschreven, zogenaamde MAG-test met goed gevolg hebben afgelegd. Daardoor voldoet de hond niet aan de criteria die staan vermeld in de Regeling Agressieve Dieren van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De AID, de controle- en opsporingsdienst van het ministerie heeft op verzoek van de politie dit onderzoek gedaan.

Afgelopen zaterdag werd een peuter in een woning in Barneveld door de hond gebeten. Het kind werd uit zijn buggy en naar de achtertuin gesleurd. Het slachtoffer raakte daardoor zo gewond, dat hij uiteindelijk is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar knapt het kind inmiddels weer op. In overleg met de 37-jarige eigenaar heeft een dierenarts de hond laten inslapen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221