Gemeente Delft Militaire inbreng van hoog niveau tijdens Taptoe Delft

Tijdens de Taptoe op 8 en 9 september aanstaande kunnen bezoekers rekenen op een militaire inbreng van hoog niveau. Het ministerie van Defensie heeft toegezegd deel te nemen aan de Taptoe, waarbij een thema wordt gebracht dat verband houdt met de historie van de Delftse militaire taptoe. De Stichting Taptoe Delft kan nu rekenen op zowel de steun van Defensie, het Legermuseum als de afdeling Rekwisieten van de Landmacht.

Als dank voor de toezegging tot deelname overhandigt burgemeester Bas Verkerk aan Majoor Bert van der Molen (van de Traditie Commissie Koninklijke Landmacht), een exemplaar van het boek over 50 jaar Taptoe in Nederland.

De militaire inbreng was een lang gekoesterde wens van burgemeester Bas Verkerk en Aad Baljeu (voorzitter van de Stichting Taptoe Delft).

Voorzitter Baljeu is tevreden over deze toegezegde steun: "Het past prima in het concept van onze taptoe, waarbij iedere taptoe een bijzonder onderdeel kent. Tijdens een vorige editie hebben we een samenwerking gezien tussen Excelsior, een doedelzakband en 100 Delftse zangers; ook roepen we in herinnering de samenwerking tussen 4 jeugdkorpsen op de Delftse Markt. Deze keer dus een historisch militair onderdeel, waarbij ook tijdens de streetparade op zaterdagmiddag Defensie een inbreng zal leveren".



Gemeente Delft