Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuwe ronde voor het buurtbudget

Op de wijkbijeenkomsten op dinsdag 8 en woensdag 9 februari zullen de buurtbudgetten voor 2006 worden verdeeld. Dan kunnen bewoners hun plannen indienen voor een buurtactiviteit of aankleding van straten of speeltuinen in de buurt.

Het bestuur van Geuzenveld-Slotermeer stelt jaarlijks EUR 124.000,- beschikbaar aan inwoners om hun buurt te verbeteren met het zogeheten buurtbudget. Bewoners kunnen zelf voorstellen indienen voor de besteding van dit budget.

Spelregels
Per buurt is EUR 11.345,- beschikbaar. Alleen buurt 5 heeft een iets groter budget, namelijk EUR 22.690,-.

Het idee moet echt ten goede komen aan de eigen buurt. Activiteiten moeten plaatsvinden in het stadsdeel. Ook mag het voorstel niet strijdig zijn met het stadsdeelbeleid.

Verder moeten bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering van het idee. De spelregels op een rij:

* Alle buurtbewoners kunnen ideeën voor hun buurt indienen.
* Het idee moet ten goede komen aan uw eigen buurt en betrekking hebben op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid.
* Het idee moet (gedeeltelijk) met inzet van bewoners tot stand kunnen komen.

* Als het idee een activiteit betreft, dient deze in het stadsdeel plaats te vinden.

* Het voorstel moet schriftelijk zijn en een (eenvoudige) motivatie en een opgave van de kosten bevatten.

Hoe wordt het budget verdeeld?
De buurtbudgetten voor 2006 worden op een wijkbijeenkomst op 8 februari 2006 (Slotermeer) en op 9 februari 2006 (Geuzenveld) verdeeld. Er zijn twee leden van het Dagelijks Bestuur aanwezig.

Het budget wordt per buurt verdeeld. Alle aanwezigen kunnen stemmen uitbrengen. Bewoners kunnen zelf hun voorstel komen presenteren. De uitslag van de stemming wordt voorgelegd aan het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel.