Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 10 januari

BREDA, 10 januari 2006

Belgen aangehouden met 43 kilo hennep in versleten autobanden

BREDA: Agenten van het Joint Hit-team hebben dinsdag op de A16 nabij Hazeldonk rond 13.30 uur twee Belgen (26 en 25 jaar) van de weg gehaald. Bij een controle van hun auto werd een hennepgeur waargenomen en daarop zijn de mannen aangehouden. In de auto lagen drie versleten autobanden die later door een garagebedrijf zijn opengemaakt. Daaruit kwamen in totaal 144 zakken met elk 300 gram hennep tevoorschijn, in totaal ruim 43 kilo. Ook circa 11.000 euro werd in beslaggenomen. Het tweetal is met een dagvaarding heengezonden.

Twee bewoners aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft maandag twee mensen in een woning aan de Grote Dijk aangehouden in verband met hennepteelt. Enkele sociale rechercheurs waren voor een controle in de woning geweest en hadden de kwekerij ontdekt. De gewaarschuwde agenten namen rond 14.00 uur circa 100 hennepplanten en diverse apparatuur in beslag. De 41-jarige hoofdbewoonster en haar 48-jarige partner mochten mee naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Fransman (27) aangehouden met drugs

BREDA: Bij een controle op Hazeldonk is maandag een 27-jarige Fransman uit Pavilly aangehouden. De man werd tegen 21.00 uur staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij 15 gram hasj en vier joints bij zich had. Hij verklaarde een koffieshop in Breda bezocht te hebben. Na het betalen van een boete van 100 euro kon de Fransman weer huiswaarts.

Bredanaar (27) bedreigt personeel horecagelegenheid

BREDA: De politie heeft maandag een 27-jarige Bredanaar aangehouden. De man stond gesignaleerd in verband met een bedreiging bij een horecagelegenheid aan de Karnemelkstraat. De man wordt ervan verdacht op 19 december de 32-jarige bedrijfsleidster van die zaak met de dood te hebben bedreigd, nadat zij hem een kop koffie weigerde. De man veroorzaakt regelmatig overlast. Agenten zagen hem maandag rond 15.00 uur lopen in de Barones en hielden hem aan. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Dordrechtenaar aangehouden voor vier inbraken

BREDA: De politie heeft dinsdag een 36-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden in verband met vier inbraken in de regio Breda. Het gaat om twee woninginbraken en twee auto-inbraken in de periode 2002-2003. Bij de woninginbraken werden onder meer een fotocamera, twee scanners en een videorecorder ontvreemd. Recent DNA-onderzoek leverde vier treffers met het DNA van de verdachte op. De Dordrechtenaar is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdag rond 13.30 uur een 45-jarige inwoner van Prinsenbeek in zijn woonplaats aangehouden.Hij wordt ervan verdacht maandag zijn vrouw, met wie hij in een scheiding ligt, en diens nieuwe vriend te hebben bedreigd en mishandeld. Dat gebeurde in de woning van de vrouw in Prinsenbeek. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole Terheijdenseweg

BREDA: Bij een algemene verkeerscontrole op de Terheijdenseweg (ter hoogte van sportpark Wisselaar) zijn dinsdagochtend veertien bekeuringen uitgeschreven door agenten van team Vlaanderenstraat. In zes gevallen droegen automobilisten geen gordel, in nog eens zes gevallen was de snelheid te hoog (koploper was 77 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan). Daarnaast ging een scooterbestuurder op de bon omdat zijn voertuig niet in orde was en ten slotte had een automobilist een aanhangwagen achter zijn auto waarvoor geen kentekenbewijs was afgegeven.

Brandweer zaagt dak van auto gewonde automobilist

TETERINGEN: Een 31-jarige Bredanaar is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oosterhoutseweg in Teteringen. Hij stond rond 08.00 uur voor verkeerslichten te wachten toen een andere auto, bestuurd door een 31-jarige Bredase, achterop reed. De man gaf last te hebben van rug en nek, vandaar dat gealarmeerd ambulancepersoneel verzocht het dak van de auto te verwijderen om het slachtoffer zo stabiel mogelijk uit de auto te krijgen. Brandweer heeft dat karwei vervolgens geklaard. De man is rond 09.15 uur bevrijd en naar het Amphia Molengracht gebracht. De automobiliste krijgt nog een bekeuring voor onvoldoende afstand houden.

Snelheidscontroles in Etten-Leur, Zundert, Oudemolen en Prinsenbeek

BREDA: Bij snelheidscontroles in Etten-Leur en Zundert zijn maandag 110 passanten op de bon geslingerd.

Op de Sander in Etten-Leur reden 80 mensen harder dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. In totaal werden 388 passanten gecontroleerd, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. Ook aan de Grauwe Polder, enkele uren later, werd een snelheidscontrole ingesteld. Daar reden van in totaal 183 passanten 18 mensen te hard. Hier was 72 km/uur de hoogste score. Plaatselijk is maximaal 50 km/uur toegestaan.

Op de Meirseweg in Zundert gingen 12 passanten over de schreef, op een totaal van 940 mensen. De hoogst gemeten snelheid hier was 126 km/uur, terwijl plaatselijk 80 km/uur de limiet is.

Bij snelheidscontroles in Oudemolen en Prinsenbeek zijn dinsdag 212 passanten geflitst.

Aan de Drogedijk in Oudemolen reden 29 passanten te hard; 183 mensen werden gecontroleerd. Ter plaatste is 60 km/uur toegestaan, de hoogst gemeten snelheid bedraagt 91 km/uur.

Op de Schutsestraat in Prinsenbeek overtraden maar liefst 183 van de 929 passanten de maximumsnelheid van 50 km/uur per uur. Een automobilist reed 96 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul