Gemeente Dordrecht


Persbericht
Bezoekers Stadswinkel tevreden over dienstverlening

De klanttevredenheid van bezoekers van de Stadswinkel is toegenomen. In 2004 gaven klanten aan de Stadswinkel een 7,3. Nu scoort de Stadswinkel een 7,6 op klanttevredenheid. Het resultaat is afkomstig uit een klanttevredenheidsonderzoek dat in november 2005 onder bezoekers van de Stadswinkel is gehouden. Bij 48 gemeenten verspreid over het land is onderzocht hoe bezoekers de dienstverlening en de service van de Stadswinkel waarderen.

Resultaten
In vergelijking met 2004 zijn bezoekers van de Stadswinkel meer tevreden over de parkeergelegenheid, de openingstijden en de wachttijden. Verder maken meer mensen gebruik van het E-loket voordat zij naar de Stadswinkel gaan. Mensen die het E-loket raadplegen, zijn heel tevreden over de informatie die daar te vinden is. De vriendelijkheid van de medewerkers wordt beoordeeld met een 8. Opvallend is dat de tijdelijke locatie van de Stadswinkel in het Regiokantoor aan de Noordendijk niet van invloed is op de resultaten. Wellicht heeft dit te maken met de parkeergelegenheid, de overzichtelijke entree en de openings- en wachttijden. Dordrecht heeft een hoge totaal score van 7,6! en staat daarmee op de vierde pla ats, evenals Leiden en Maastricht. Almelo is de best beoordeelde gemeente met een 8,0, gevolgd door de gemeenten Den Helder en Dronten met een eindscore van 7,7.

Doelstelling en inhoud onderzoek
Om de dienstverlening te kunnen verbeteren is het belangrijk om te weten hoe burgers verschillende aspecten van publiekszaken beoordelen. Onderzocht is hoe burgers de geboden service waarderen, hoe zij de Stadswinkel zelf beoordelen, via welk kanaal zij informatie hebben ingewonnen en hoe zij deze informatie beoordelen. Het onderzoek is uitgevoerd door TNS NIPO. De vraaggesprekken met bezoekers duurden gemiddeld 8 minuten.

Dordrecht, 10 januari 2006
Redactie
Judith Punt
Communicatie

telefoon (078) 639 6552
email ji.punt@dordrecht.nl
Informatie
Mw. E. Kersten
Hoofd Burgerzaken
telefoon (078) 639 6320