Dienstenbond CNV

DC ALDI en zaterdagwerk.
10-01-2006

Naar aanleiding van de vragen over het verplicht op zaterdag werken hebben we een brief geschreven naar de directie van DC Drachten. Inmiddels hebben we een reactie van uw werkgever ontvangen en is er aanstaande donderdag een gesprek met de heer Timmerman die bereid was om eventuele vragen over het werken op zaterdag binnen het DC toe te lichten.

In het schrijven van de directie wordt gezegd dat zij zich niet herkennen in hetgeen door ons werd geformuleerd. Een inhoudelijke reactie was dan ook overbodig. Als reden werd gegeven dat er maar een persoon in het DC een vraag hierover bij zijn directe chef over het werken op zaterdag heeft gesteld. Mocht dat zo zijn, en zou een ieder van u zich kunnen vinden in de nieuwe inroostering op zaterdag, dan hoor ik dat graag. Immers, als de nieuwe inroostering voor het werken op zaterdag inderdaad door de rest van de medewerkers vrijwillig geaccepteerd is dan is er geen collectief probleem. Echter, dat willen wij dan wel graag van u als lid vernemen.

Wel heeft Aldi aangegeven dat naar aanleiding van onze brief de heer Timmerman, als distributiemanager, wel telefonisch contact met ons zou opnemen. Dat is inmiddels gebeurd. De heer Timmerman heeft aangegeven dat medewerkers vragen bij hun direct leidinggevende kunnen neerleggen en indien ze geen of een onbevredigend antwoord krijgen het hogerop kunnen zoeken zelfs bij de directie. Medewerkers hoeven daarbij niets te vrezen. Uiteraard lijkt het ons verstandig dat u ons daarover ook als vakorganisatie op de hoogte houdt. Met name omtrent de onderwerpen die CAO gerelateerd zijn.

Inmiddels is er een afspraak met de heer Timmerman gemaakt op donderdag 12 januari as. om dit onderwerp te bespreken. Het staat de heer Timmerman te prijzen dat hij aangeeft het op prijs te stellen dat we als bond en als Aldi op een normale manier met elkaar willen omgaan en hij de communicatie daarbij van groot belang vindt. We maken dan ook graag gebruik van het aanbod.

Graag ontvangen wij dan ook van al onze leden hun opmerkingen over het werken op zaterdag. Dat kunnen we gebruiken voor het overleg met de heer Timmerman. U kunt uw opmerkingen sturen naar uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0512-583 440 of per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl