Dienstenbond CNV

raamwerk cao aegon spaarbeleg
10-01-2006

Nu de medewerkersbijeenkomsten in Amersfoort en Nieuwegein zijn afgerond zal op 18 januari as. overleg plaatsvinden over de totstandkoming van een CAO Spaarbeleg. Wij willen u bedanken voor uw opmerkingen en suggesties die u gemaakt heeft richting uw werkgever. Met de presentatie nog vers in het geheugen vragen wij u middels deze info om eventuele op- of aanmerkingen of verbeteringen die u vergeten bent of nog een keer onder de aandacht wilt brengen van ons te melden voor het komende overleg.

Met de raamwerk-CAO wil uw werkgever een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden aanbieden voor alle buitendienstmedewerkers van de vijf verkoopkanalen binnen ASB.

Uw werkgeefster wil met de CAO bereiken dat zij personeelsleden zekerheid, uitdaging en ontwikkeling gaat bieden en in de markt als een goede werkgever bekend zal komen te staan. Het is goed dat de medewerkers op basis van hun huidige ervaringen zich tijdens de medewerkersvergadering nadrukkelijk hebben uitgesproken. Immers, in het laatste jaar is de verkoopondersteuning, de administratieve last en de druk op verkoop feitelijk alleen maar toegenomen. Dit is door u via uw leidinggevende of door ons al meermalen aan de directie bekendgemaakt.

Echter, nu draait het er om, om te komen tot een verkooporganisatie die WFD Proof is met een CAO waardoor met name het hoge verloop van de buitendienstmedewerkers wordt gestopt. Kennelijk was in het afgelopen jaar het werken bij ASB niet leuk of was er onvoldoende perspectief. Het is de bedoeling dat nieuwe medewerkers aangenomen worden op basis van de nieuwe CAO en dat voor de huidige medewerkers overgangsmaatregelen worden afgesproken. Welke dat zijn dat is nu geen onderwerp van onderhandeling. Het gaat de werkgever er nu om degene die geen CAO kennen en de nieuwe medewerkers die aangenomen worden onder de nieuwe CAO te brengen en wel het liefst nog in deze januarimaand.

Welke onderwerpen worden in de nieuwe CAO geregeld. Tijdens de laatste bijeenkomst bleek dat een groot aantal de gezamenlijke brief van de samenwerkende vakbonden niet hadden ontvangen. Bijgaand treft u die alsnog aan. In deze brief staat een groot aantal onderwerpen waarover de werkgever afspraken wil maken. De concept tekst van de Raamwerk CAO ASB is grotendeels vergelijkbaar met die van AXENT 2. Feitelijk worden nieuwe medewerkers aangenomen voor de duur van 6 maanden en dit contract kan twee keer worden verlengd. Uiteraard zal iemand waarvan al gauw blijkt dat die een aanwinst voor de organisatie is, sneller een vast contract krijgen aangeboden.

SCHAALINDELING

Vaste beloning: Maandsalaris:

Adviseur 1650 tot maximaal 1890,-

Senior Adviseur 1800 tot maximaal 2150,-

Regiomanager 2800 tot maximaal 4250,-

Salesmanager 3800 tot maximaal 5000,-

Bedragen worden jaarlijks geïndexeerd op basis van het loonindexcijfer van het CBS. Daarnaast kan degene die nog niet het maximum in zijn/haar schaal heeft bereikt op basis van de jaarlijkse beoordeling een verhoging (0-5% van het vaste maandsalaris) verwachten per de eerste van de maand januari van elk jaar. Heeft een medewerker het maximum bereikt dan kun je alleen groeien door een verhoging als gevolg van de jaarlijkse loonindex of moet je een promotie maken.

Een aantal zaken zijn al informeel besproken met de werkgever en met name de onderwerpen aangaande de doorbetaling bij ziekte, het aantal vakantiedagen en de voorgestelde pensioenregeling roepen bij ons vragen op. Werkgever wil ook de vrijheid houden om de provisieregeling aan te kunnen passen gezien de markt.

Feit blijft wel hoe we dan een waarborg inbouwen dat medewerkers door deze flexibiliteit in de provisieregeling niet opeens geconfronteerd worden met een inkomensdaling. Vandaar ook de inzet van werkgever op een hoger basissalaris. Wellicht dat uzelf ook suggesties heeft welke waarborg ten aanzien van de aanpassing van de provisiestructuur of in welke mate de verdeling vaste-/variabele inkomen en welke hoogte van het vaste-/variabele inkomen u voldoende zekerheid zouden bieden om een kennis te adviseren om voor ASB te komen werken.

Uw suggesties kunt u vertrouwelijk sturen naar uw bestuurder Gert-Jan Seffinga.
Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0512 583 440 of per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl