Persberichten dinsdag 10 januari

's-Hertogensbosch, 10-01-2006 o .

Springstof aangetroffen

Oploo De politie heeft gisteren in een woning aan de Beeksenhof in Oploo ongeveer anderhalve kilogram springstof aangetroffen. De eigenaar, een 30 jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte geeft aan dat hij de stof zelf uit een in Duitsland in een weiland gevonden projectiel heeft gehaald en naar zijn woning in Nederland heeft vervoerd.

Verduistering in dienstbetrekking

s-Hertogenbosch Maandagmiddag 9 januari is een 25 jarige Vlijmenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht in de periode van mei tot en met december 2005 meerdere keren geld te hebben verduisterd van zijn werkgever, een bedrijf in s-Hertogenbosch. Hij is in verzekering gesteld.

Heling

s-Hertogenbosch Maandagmiddag 9 januari is op de Striensestraat in Rosmalen een 19 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq heling van een blauwe Gazelle herenfiets. Bij controle zagen agenten dat het slot van de fiets was doorgezaagd. De verdachte verklaarde de fiets te hebben gevonden in s-Hertogenbosch Noord.

Poging diefstal auto

Oss Maandagavond 9 januari zijn door de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal van een personenauto. Een Udenaar kwam die avond bij zijn aan de Raadhuislaan geparkeerde auto. Hij zag dat het portierraam open stond en dat er aan de elektrische bedrading was geknoeid. Naast zijn auto zat een hem onbekende man die vervolgens in een auto stapte en samen met een andere inzittende wegreed. De Udenaar noteerde het merk en het kenteken van die auto en alarmeerde de politie. De beide verdachten, een 24 jarige Ossenaar en een 22 jarige Herpenaar konden kort daarna worden aangehouden. Zij zijn ingesloten.

Hardleers

Geffen Op de Kloosterstraat heeft de politie in de vroege dinsdagochtend een 40-jarige man uit Geffen aangehouden. Deze man werd maandagavond aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Zijn rijbewijs werd toen ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Toch ging de man weer achter het stuur zitten. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. De man is in vrijheid gesteld.

Rijbewijs ingevorderd
Veghel Op de Dr Schaepmanlaan heeft de politie maandagavond een 32-jarige bromfietser uit Schijndel aangehouden. Hij reed zonder helm door het rode verkeerslicht. Hij werd staande gehouden door de politie en rook naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De man kreeg een procesverbaal en is in vrijheid gesteld.

Erp De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Veghelsedijk een 44-jarige vrouw uit Uden aangehouden omdat zij met drank op achter het stuur zat. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 10 uur. Ze heeft een procesverbaal gekregen en is in vrijheid gesteld.

Aangehouden met drugs op zak
Berlicum- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op het Mercuriusplein twee verdachten aangehouden voor de opiumwet. Tijdens de surveillance zagen politie-agenten twee autos langs elkaar geparkeerd staan met de twee verdachten erin. Beide autos zijn gecontroleerd, waarbij zakjes met vermoedelijk harddrugs is aangetroffen en beide personen zijn aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Schijndel en een 29-jarige vrouw uit Waalwijk. Zij deden vrijwillig afstand van de verdovende middelen. Zij krijgen een proces-verbaal en zijn in vrijheid gesteld. De politie laat de exacte inhoud van de zakjes onderzoeken.