Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Datum: 10 januari 2006

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

10 januari 2006

Geert Drost en René Berends nieuwe wijkagenten van Harderwijk Het politieteam van Harderwijk heeft twee nieuwe wijkagenten. Per 1 januari jl. is Geert Drost aangesteld als wijkagent voor de Binnenstad en Friese Gracht. René Berends is de nieuwe wijkagent voor de wijken Frankrijk en Zeebuurt.

Beide nieuwe wijkagenten werkten voorheen in het politieteam Elburg-Oldebroek. Zij zijn de opvolgers van de oud-wijkagenten Klaas Dunnink en Henk van Losenoord, die intussen elders een functie hebben aanvaard.

De nieuwe wijkagenten zijn voor de bewoners aanspreekbaar en herkenbaar in hun wijk en zijn vooral beschikbaar voor aangelegenheden die "niet spoedeisend " zijn, zoals het bespreken van een probleem of ergernis. Maar de wijkagenten houden zich ook bezig met de aanpak van criminaliteit, jeugdproblemen, openbare orde en verkeersveiligheid in hun wijken. Verder is de wijkagent ook de contactpersoon voor de scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven in zijn gebied.

Beiden werken fulltime en doen hun taken samen met de collega's van het politieteam Harderwijk, maar ook met andere politiediensten zoals de recherche en andere partners.

Bereikbaaheid De wijkagenten zijn bereikbaar via het politiebureau aan Alberdingk Thijmlaan 2 in Harderwijk of telefonisch via 0900-8844. De beller wordt dan in contact gebracht met het teamsecretariaat en doorverbonden met de betreffende wijkagent. Bij zijn afwezigheid wordt een notitie gemaakt zodat er wordt teruggebeld of een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek.
---

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top 055 - 548 60 58

---- --