Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ahmed Adly wint Bieze-toernooi

Het 14de BiezeToernooi georganiseerd door De Toren Arnhem trok zaterdag 7 januari j.l. maar liefst dik 250 man naar het Olympus-College. De partijen van de top tien in combinatie met de door HCC (Hobby Computer Club) geregisseerde beelden drongen ditmaal zelfs 'live' door tot in de huiskamer. In de speelzaal zat je vanzelfsprekend dichter bij het vuur om de unieke sfeer te kunnen proeven.

Aan het eind van de dag bleek niemand het tempo van GM Ahmed Adly te hebben kunnen volgen, 6½ uit 7 bewijst dat overduidelijk. Opvallend genoeg vielen zowel Daniel Stellwagen als Artur Jussopow buiten de boot.

In de Eerste Klasse heerste F. Ibrahimi van begin tot eind en hij was volgens velen veel te sterk voor de groep tot 1900. Volgend jaar mag hij zich dan ook bewijzen in de BiezeGroep. Voor Rijk van den Bosch kon de dag niet meer stuk. De Barnevelder deelde de eerste plaats met Wim Lagendijk en kreeg ook nog als 250ste inschrijver een fraai boekwerk van Jan Timman. De jonge Torenaar Arne Wijnia veroverde het brons.

Bij de jeugd zegevierde Koen Rieksen van De Variant uit Huissen. OSBO-kampioene Nadia Bloemendaal (De Toren Arnhem) behaalde een fraaie tweede plaats.

Opnieuw was het goed toeven bij het BiezeToernooi. In een sfeervolle ambiance is er voor elk wat wils. De Toren Arnhem en HCC kunnen terugkijken op een geslaagd schaakfestijn. Benieuwd welk draaiboek de organisatie volgend jaar weer uit de kast haalt...

Voor alle info over het toernooi kunt u terecht op de site van De Toren.
(Michel Teunissen)

---