Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Straks loopt uw afval op rolletjes

Onder deze titel ontvangen bewoners van ruim 2500 eengezinswoningen begin volgende week een folder in de bus. Zij krijgen in mei een groene afvalbak voor hun groente, fruit en tuinafval, en een grijze voor het restafval.

Eind vorig jaar stelde het dagelijks bestuur de verzamelpunten vast waar bewoners twee keer week de afvalbak kunnen neerzetten om te laten legen. Met dit besluit ook de daadwerkelijke invoering van het Afvalplan waarover de deelraad in november 2004 een beslissing nam. Dat Afvalplan moet ervoor zorgen dat de vuilniszak uit het straatbeeld verdwijnt. Zo blijft de stoep schoon.

Bewoners kunnen na invoering van dat plan hun restafval kwijt in de eigen afvalbak (rolcontainer), in de ondergrondse afvalbak of in de inpandige afvalcontainer. Het apart ophalen van groente, fruit en tuinafval blijft alleen nog bestaan bij de eengezinswoningen die in mei 2006 overgaan op eigen afvalbakken.

Ontwerpbesluit verzamelpunten/aanbiedlocaties
Deze week is het ontwerpbesluit gepubliceerd met de locaties van de verzamelpunten voor het aanbieden van de afvalbakken. Bewoners hebben tot 22 februari 2006 de tijd om te reageren en een zienswijze in te dienen. De 265 verzamelpunten komen grotendeels overeen met al bestaande aanbiedlocaties voor het huisvuil. Er komen maar 40 nieuwe punten bij. Het kaartje dat als bijlage is opgenomen laat zien waar de gebieden met eigen afvalbakken zijn en waar de verzamelpunten komen.

Binnenlopen op 30 en 31 januari
Speciaal voor bewoners die thuis afvalbakken krijgen, komen er twee inloop informatiebijeenkomsten. Op maandag 30 januari 2006 in het Pluspunt aan de Albardakade en op dinsdag 31 januari 2006 in het Tuinstadhuis aan Plein 40-45. U kunt binnenlopen tussen 16.30 uur en 19.30 uur.

Definitief besluit in maart 2006
Het dagelijks bestuur wil in maart een definitief besluit nemen over de verzamelpunten voor de afvalbakken nemen. Later dit jaar zal ook een beslissing genomen worden over de locaties van de ondergrondse afvalcontainers. Plaatsing van die containers neemt een half jaar in beslag en zal naar verwachting vóór de zomer van 2007 gereed zijn.

Zienswijzen indienen tot 22 februari 2006
In de bijlage vindt u het ontwerpbesluit met een overzicht van de voorgestelde verzamelpunten voor het aanbieden van de afvalbakken. Zienswijzen op het besluit kunnen worden ingediend bij onderstaande contactpersoon.

Auteur(s):
P. de Groot

Contact:
L. Hoogendoorn

Bijlage(n):
Ontwerpbesluit Vaststelling aanbiedlocaties minicontainers (afvalbakken)
Overzicht verzamelpunten (aanbiedlocaties) afvalbakken Overzichtskaart buurten en verzamelpunten eigen afvalbakken.pdf