PGGM


PGGM verbaasd over rechtszaak Verbond van Verzekeraars PGGM reageert met verbazing op het artikel in De Telegraaf van vandaag, waarin het Verbond van Verzekeraars aankondigt een rechtszaak te beginnen tegen PGGM en ABP over levensloopproducten.

PGGM is verbaasd omdat zij enerzijds zelf nog geen dagvaarding heeft ontvangen, terwijl in het artikel daar al wel uit wordt geciteerd. Anderzijds omdat PGGM en het Verbond van Verzekeraars sinds november 2005 met elkaar in gesprek zijn over de communicatie met deelnemers over levensloopproducten.

PGGM heeft een convenant opgesteld met daarin de gedragsregels waaraan PGGM zich houdt in de communicatie met zijn deelnemers. Afgelopen weekeinde en gisteren is hierover contact geweest met het Verbond van Verzekeraars. Deze week zou PGGM het Verbond van Verzekeraars uitnodigen om over dit convenant te spreken.

PGGM vindt deze gang naar de rechtbank voorbarig omdat De Nederlandsche Bank (DNB) zich op dit moment buigt over de klacht die het Verbond van Verzekeraars daar heeft ingediend op 13 september 2005. DNB komt naar verwachting nog deze maand met een uitspraak, die PGGM met vertrouwen tegemoet ziet. Indien uit de definitieve uitspraak van DNB blijkt dat PGGM de communicatie met zijn deelnemers anders moet aanpakken dan zal PGGM daar uiteraard naar handelen. PGGM blijft op elk moment bereid om met het Verbond van Verzekeraars te overleggen.

PGGM - 10 januari 2006