Gemeente Schiedam


'Ongerijmde kunst' in Schiedamse bibliotheken en boekhandels

Op 26 januari 2006 vindt in Nederland en Vlaanderen de zevende editie van de Gedichtendag plaats. Deze staat dit jaar in het teken van Poezie en beeldende kunst en in het bijzonder de schilderkunst.

Ter gelegenheid hiervan organiseert de bibliotheek in samenwerking met DAGE, Stichting Kunstwerkt en Theo Reyman een bijzondere expositie! In Bibliotheek Stadserf en Noord (Bachplein 589) worden onder de titel 'Ongerijmde kunst' kunstwerken van Schiedamse kunstenaars tentoongesteld. Werken die gemaakt zijn bij of naar aanleiding van een gedicht.

Deze tentoonstelling loopt van 10 januari tot 7 februari 2006. Ook bij de Schiedamse boekhandels Post Scriptum, Boekhandel J.S. van Leeuwen BV en Jongen's Boeken is gedurende deze periode 'Ongerijmde kunst' te zien.

In aansluiting op de expositie vindt op donderdag 26 januari 2006 in Bibliotheek Stadserf een Open Podium plaats. Vanaf 19.00 uur krijgt iedereen de kans om een zelfgemaakt en/of lievelingsgedicht (maximaal 5 min.) te laten horen aan anderen. U kunt zich hiervoor opgeven bij Greet van Norde, Bibliotheek Stadserf, telefoon (010) 2465724 of bij een van bovengenoemde boekhandels.