AEGON

AEGON-CNOOC krijgt licentie voor levensverzekeringsactiviteiten in provincie Shandong

Den Haag, 10 januari 2006 - AEGON-CNOOC Life Insurance Company Ltd., de 50/50 joint venture van AEGON N.V. en de Chinese National Offshore Oil Corporation (CNOOC), heeft een licentie gekregen van de toezichthouder om levensverzekeringsactiviteiten te starten in de Chinese provincie Shandong. AEGON-CNOOC zal een van de eerste buitenlandse verzekeraars in deze regio zijn, wanneer het in de komende maanden zijn eerste kantoor opent in de provinciehoofdstad Jinan.

Deze licentie volgt op de opening in 2005 van de AEGON-CNOOC vestigingen in Wuxi en Nanjing, beide in de provincie Jiangsu. Deze uitbreiding past in AEGON-CNOOC's strategie om stabiele groei te realiseren in de dichtbevolkte, welvarende en zich snel ontwikkelende kustprovincies. Tevens zal AEGON-CNOOC zijn aanwezigheid in de metropolen Shanghai, waar het hoofdkantoor is gevestigd, en Beijing verder versterken. De regio's waar AEGON-CNOOC nu actief is, hebben gezamenlijk een bevolking van meer dan 150 miljoen mensen. De onderneming streeft er naar een leidende marktpositie op te bouwen in elk van de regionale markten waarin zij actief is. AEGON-CNOOC biedt een breed assortiment levensverzekeringen, ongevallenverzekeringen en aanvullende ziektekostenverzekeringen aan via diverse distributiekanalen, waaronder de belangrijkste banken, agenten, brokers en direct marketing. Aan het eind van het derde kwartaal 2005, iets meer dan twee jaar na het begin van de activiteiten, stond AEGON-CNOOC op de 8ste plaats op de ranglijst van 22 buitenlandse verzekeraars actief in China. Dit is gemeten op basis van nieuwe levensverzekeringsverkopen. Voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. Donald J. Shepard over de nieuwe licentie: "We zijn tevreden over de ontwikkeling van onze joint venture in China. In 2005 hebben we toegang kunnen verwerven tot veelbelovende nieuwe markten en hebben we een solide basis gelegd voor verdere uitbreiding in 2006. AEGON-CNOOC's resultaat tot nog toe overtreft onze verwachtingen en we streven er naar een leidende marktpositie in China op te bouwen via onze succesvolle multichannel distributiestrategie." Over AEGON N.V.
AEGON N.V. is een van 's werelds toonaangevende beursgenoteerde levensverzekeraars, gemeten naar beurswaarde en balanstotaal. Het hoofdkantoor van AEGON is gevestigd in Den Haag. Eind 2004 had AEGON wereldwijd ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De kernactiviteiten van AEGON bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen en spaar- en beleggingsproducten. De groep is verder actief op het gebied van ongevallenverzekeringen, aanvullende ziektekostenverzekeringen en overige schadeverzekeringen en heeft beperkte bancaire activiteiten. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep is tevens aanwezig in een aantal andere landen, waaronder Canada, Hongarije, Slowakije, Spanje en Taiwan. AEGON heeft ook activiteiten in China, Polen en Tsjechië. Belangrijke noot met betrekking tot verwachtingen
De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, zijn verwachtingen zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigiation Reform Act. Verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en hun potentiële effecten op de onderneming. Deze mededelingen zijn geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn die het management verwacht. De feitelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachtingen. Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief veranderingen in de ontwikkeling van de financiële markten en rentestanden; (2) de reactie van klanten met betrekking tot nieuwe producten en distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving, toezicht of belastingwetgeving die de kosten voor distributie van of vraag naar onze producten beïnvloeden; (4) overmacht; (5) terrorisme en oorlogsdaden; (6) veranderingen die invloed hebben op sterftecijfers, levensverwachtingen en andere factoren die de winstgevendheid van onze verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (7) het niet behalen van verwachte resultaten, efficiencyverbeteringen of andere kostenbesparende initiatieven.

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations
Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media+ 31 70 344 83 44
e-mailgca-iraegon.com