KAS BANK

KAS BANK tevreden over 2005 10-Jan-2006 Persbericht 9 januari 2006

KAS BANK N.V. heeft in 2005 een gezonde groei gerealiseerd. De groei vond met name plaats in de provisie. De rente-inkomsten bleven als gevolg van de lage rentestand volgens verwachting enigszins achter.
Het Europese bedrijf heeft zich in 2005 gestaag verder ontwikkeld, terwijl ook de groei van de toegevoegde waarde diensten, waaronder treasury en risicomanagement, een positieve factor vormden. Het resultaat over 2005 zal in lijn met de eerder uitgesproken verwachting zijn.
De jaarcijfers worden op 7 maart 2006 gepubliceerd. De voortgaande ontwikkelingen op de Europese beurzen hebben de volle aandacht van KAS BANK. Wij verwachten van een mogelijke concentratie van beurzen voorlopig geen nadeel voor onze klanten, gegeven het feit dat de beurzen zelf in toenemende mate concurreren met de professionele handel buiten de beurs om licht bestuursvoorzitter Albert Röell toe. KAS BANK bezit aandelen in de drie belangrijkste Europese beurzen, namelijk London Stock Exchange, Euronext en Deutsche Börse. De waardestijging daarvan, die onder IFRS tot uiting komt in de herwaarderingsreserve, bedroeg in de tweede helft van 2005 ruim 9 miljoen Euro. Eind 2005 bedroeg de herwaardering op het bezit in de drie beurzen ruim 25 miljoen Euro.

Om de rechten van certificaathouders te versterken is KAS BANK voornemens om de beperkte inwisselbaarheid van certificaten tot maximaal 15 procent te schrappen en daarnaast onder alle omstandigheden volledig stemrecht te geven aan certificaathouders. Hiermee voldoet de bank op dit punt aan de code Tabaksblat en gaat zij een stap verder dan de Structuurwet van oktober 2004, die immers een uitzondering maakt ten aanzien van de omwisselbaarheid in geval van zgn. oorlogstijd.

In 2006 bestaat KAS BANK 200 jaar. Daarmee behoort de bank tot de oudste, Nederlandse zelfstandige banken. Bestuursvoorzitter Röell: KAS BANK is een bank om trots op te zijn. Ons diepgeworteld specialisme in de zakelijke effectendienstverlening heeft ons een sterke uitgangspositie in het Europese krachtenveld opgeleverd. Wij gaan ons 200-jarig jubileumjaar dan ook met vertrouwen tegemoet.