Dienstenbond CNV

Principe-akkoord CAO EDS 2006 met grote meerderheid aangenomen! 10-01-2006

Het principe-akkoord voor de CAO EDS 2006 is bij CNV Dienstenbond, net als bij de andere bonden, met een grote meerderheid van de stemmen aangenomen. Daarmee is de CAO EDS 2006 een feit.

Stemverhouding
75% van de uitgebrachte stemmen was voor; 25% was tegen. Dezelfde verhouding was te vinden bij de andere bonden.

Schoonheidsfoutjes
Toch kijken wij niet helemaal tevreden terug. Inhoudelijk liggen er goede afspraken maar de stemprocedure is niet geheel vlekkeloos verlopen want de reactietermijn was te kort. Veel leden reageerden dan ook na 29 december jongstleden. Om die reacties mee te kunnen nemen in de stemming, hebben we de reactietermijn verlengd tot en met 4 januari 2006. Daarnaast is in de tekst van het principe-akkoord een storende fout opgetreden. Er staat in dat de peildatum voor voortzetting van de oude pensioenregeling voor 55-plussers 31-december is. Dit klopt niet. De peildatum is 1januari 2005. Die laatste datum stond overigens wel correct in onze begeleidende brief. Dus wie op 1 januari 2005 55 jaar of ouder is behoudt zijn oude regeling.

En nu?
Nu gaan we in samenwerking met EDS zorgvuldig de tekst van de nieuwe CAO vaststellen. Hierbij zullen wij de vragen en suggesties die sommigen onder u hebben opgeworpen, zeker meenemen!

Vragen?
Als u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Maurice Limmen bereikbaar via telefoonnummer 023-5670686 en natuurlijk per mail via m.limmen@cnvdibo.nl