Ingezonden persbericht


Persbericht

Innovatieve Kensington notebookhouder maakt korte metten met overbelasting en druk

~ Zet het notebook, op basis van de grootte van de hand, op de juiste hoogte en in de juiste hoek ~

Houten, 10 januari 2006 - Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires, introduceert de Notebook Expansion Dock met standaard. Dit Notebook Expansion Dock met standaard verandert een notebook in een desktop computer zodra hij in de dock wordt geplaatst waarbij de Notebook Expansion Dock optimaal gebruik maakt van Kensington s gepatenteerde Smartfit-systeem om notebook-gebruik comfortabeler te maken.

Uit onderzoek van onder andere het Amerikaanse leger blijkt dat er een belangrijke relatie bestaat tussen de grootte van de hand en lichaamsproporties. Kensington s SmartFit-systeem gebruikt deze bevindingen om het gebruikers gemakkelijker te maken hun Kensington werkstation op de juiste ooghoogte te plaatsen zodat hun houding verbetert.

Het SmartFit-schema (zie verkleinde afbeelding hieronder) voorziet iedere gebruiker van een kleur op basis van de grootte van hun hand, welke direct is verbonden met de persoonlijke lengte van de gebruiker. Gebruikers kunnen vervolgens de bijpassende kleur achter op de standaard selecteren, waardoor de notebookhouder zich automatisch zal aanpassen tot de juiste ooghoogte.

De Notebook Expansion Dock met standaard is daarnaast uitgerust met 5.1 surround sound audio, ethernet, parallelle en seriële poorten en high-speed USB 2.0 die verbinding maakt met het notebook via één enkele USB-poort. Het compacte ontwerp en het ingebouwde kabelmanagement voorkomt een rommelig bureau.

Veel notebook-gebruikers vergeten dat hun notebook niet ontworpen is om er voor langere tijd mee aan een bureau te werken. Een verkeerde schermhoogte kan schadelijke gevolgen hebben voor het gezichtsvermogen en de houding van de gebruiker , aldus Robert de Vries, sales en marketing manager Kensington Benelux. Dankzij Kensington s SmartFit-systeem heeft iedere gebruiker een product dat aan zijn persoonlijke wensen voldoet. Hierdoor wordt de werkplek comfortabeler en uiteindelijk veiliger ingericht.

De Notebook Expansion Dock heeft een adviesverkoopprijs van ¬149,- inclusief BTW en is verkrijgbaar bij de betere computer reseller.

Meer details kunt u vinden op de website van Kensington: www.kensington.com.

(329 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al meer dan twintig jaar ontwerpt Kensington Europe innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigt creativiteit met bruikbaarheid en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires waaronder de populaire Expert Mouse Trackball, de PocketMouse Pro Wireless, de Notebook Power Adapters en andere toepassingen voor Windows en Mac computers. Simpele, handige producten zoals de WIFI Finder, 802.11 Network Detector en FlyLight USB Computer Light zijn trendsettend geweest voor de industrie. De MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington is nog steeds de industriele standaard. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebook tassen en ergonomische bureau accessoires, waaronder verbindingsstukken en beeldschermfilters.

Kensington s producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker makkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productiviteit van bedrijven gemaximaliseerd wordt en dat hardware beveiligd is als er niemand op kantoor is.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Technology Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.com

Kensington, MicroSaver, and FlyLight are U.S. registered trademarks of ACCO World Corporation with issued registrations and pending applications on other countries throughout the world. Expert Mouse is a U.S. registered trademark of ACCO World Corporation.PocketMouse and Digitally Active are trademarks of ACCO World Corporation. The Kensington Promise is a service mark of ACCO World Corporation. All other registered and unregistered trademarks are the property of their respective owners. © 2004 Kensington Technology Group, a division of ACCO Brands, Inc. 11/04. All rights reserved.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch of Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: cathelijnev/ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com