Opsporing Verzocht

Maandag 9 januari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Uitzending: dinsdag 10 januari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Overval tankstation in Geldermalsen

Diefstal pinpas in Alkmaar

Zakkenrollers in de Hoekse Waard Hartinfarct na inbraak in Amsterdam

Overval tankstation in Amsterdam

Van diefstal afkomstige voorwerpen in Amsterdam

Moord Ilona Nemeth in Utrecht

Resultaten n.a.v. de uitzending van 3 januari en eventuele opgeloste zaken

Gezocht zaken

Resultaten/Opgeloste zaken

Alkmaar: Diefstal pinpas
Vrijdag 23 september 2005 is een portemonnee ontvreemd van een mevrouw op leeftijd. In de portemonnee zat onder andere een bankpas. Hiermee is nog diezelfde vrijdag een aanzienlijk geldbedrag opgenomen.

Hoekse Waard: Zakkenrollers
Tussen vrijdag 8 juli en zaterdag 19 november 2005 zijn in de Hoekse Waard zakkenrollers actief geweest in supermarkten. Dit gebeurde onder andere in Numansdorp, Oud-Beijerland, 's-Gravendeel en in het Brabantse Klundert.

Amsterdam: Van diefstal afkomstige voorwerpen
De politie in Amsterdam is op zoek naar de eigenaar van een geldkistje, een geldbuidel en een horloge. Deze spullen zijn tijdens een onderzoek aangetroffen en het vermoeden bestaat dat ze afkomstig zijn van een inbraak.

In de uitzending van 20.30 uur hoort u wat de resultaten zijn naar aanleiding van de uitzending van vorige week. Om 21.30 uur hoort u of er nog zaken uit eerdere uitzendingen zijn opgelost. We kunnen alvast verklappen dat er veel zaken van vorige week zijn opgelost, maar..... ook al van komende week. Want een 33-jarige vrouw uit Emmen, die afgelopen vrijdag in de plaatselijke krant las dat brandstichtingen in Drenthe morgen in de uitzending zou komen, heeft zich direct gemeld bij de politie. Waarbij de politie hoopt dat deze zaken hiermee worden opgelost. Dit dus dankzij de uitzending, maar nog voordat de uitzending heeft plaatsgevonden! Een redelijk unicum.

Amsterdam: Hartinfarct na inbraak in woning Geldermalsen: Gewapende overval BP-tankstation Woensdag 28 december 2005 krijgt de 88-jarige mevrouw Anne Bindels uit Amsterdam de schrik van haar leven. Drie mannen dringen haar huis in het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer binnen. De hoogbejaarde vrouw schrikt zo van het ongewenste bezoek, dat ze ter plekke een hartstilstand krijgt en overlijdt.

Zaterdag 3 december 2005 lopen twee mannen een BP-tankstation in Geldermalsen binnen. In eerste instantie vraagt één van de twee om een pakje sigaretten, maar al snel heeft hij een pistool in zijn hand. De overvallers willen geld en de medewerker geeft het papiergeld uit de kassa. Vervolgens moet de man in de kantine met zijn gezicht naar de muur gaan staan. Zijn portemonnee wordt meegenomen en de daders vertrekken.

Utrecht: Moord Ilona Nemeth
Amsterdam: Gewapende BP-tankstation
Vrijdag 16 juli 2004 lijkt het alsof de 34-jarige Ilona Nemeth van de aardbodem verdwenen is. Ruim een jaar wordt er niets van haar vernomen, tot ze woensdag 3 augustus 2005 wordt gevonden, ruim een jaar na haar vermissing. Ze ligt begraven in de bosjes van het park bij de Van Brammendreef in Utrecht, nadat ze door geweld om het leven is gebracht. Wie dit op zijn/haar geweten heeft en wat er precies is gebeurd, is na anderhalf jaar nog steeds niet duidelijk. Via Opsporing Verzocht en een uitgebreid wijkonderzoek, probeert de politie antwoord te krijgen op de vele vragen die er nog zijn.

Zondag 4 december 2005 vindt een zeer gewelddadige en gewapende overval plaats op een BP-tankstation in Amsterdam. De twee medewerksters worden niet alleen geschopt, maar ook met een vuurwapen bedreigd en met dit wapen ook hard op het hoofd geslagen. De dader gaat buitengewoon agressief tekeer. Uiteindelijk bindt hij de medewerksters met tie-wraps vast aan hun stoel en verdwijnt vervolgens met slechts een zakje wisselgeld.