Crucell N.V.

Aandeelhouders Crucell keuren ruilbod op Berna Biotech goed

Leiden, 10 januari 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) heeft vandaag bekendgemaakt dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders met inachtneming van artikel 2:107a van het Burgerlijk Wetboek heeft ingestemd met het ruilbod op Berna Biotech A.G. (Swiss Exchange: BBIN).

Wanneer alle aandeelhouders van Berna hun aandelen aanbieden en het ruilbod geslaagd wordt verklaard, zal Crucell ten behoeve van de aandeelhouders van Berna maximaal 18.000.000 gewone aandelen uitgeven, conform de bepalingen en voorwaarden van het ruilbod. Als gevolg daarvan zullen de huidige aandeelhouders van Crucell en Berna respectievelijk 73% en 27% van Crucell bezitten.

Op 11 januari 2006 zullen de aandeelhouders van Berna stemmen over het afschaffen van de beperkingen op de overdracht van aandelen en het benoemen van drie personen die door Crucell zijn voorgedragen tot lid van de Raad van Commissarissen van Berna wanneer het ruilbod gestand wordt gedaan. Een positief besluit hierover is een voorwaarde wil het ruilbod geslaagd worden verklaard.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria, West-Nijl virus en hondsdolheid. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Sanofi Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn PER.C6®-technologie. Crucell licentieert zijn PER.C6®-technologie tevens aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en partners zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op www.crucell.com.

Forward-looking statements
This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on April 14, 2005, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Harry Suykerbuyk
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31-(0)71-524 8718
h.suykerbuyk@crucell.com

Voor meer informatie over Crucell, bezoek onze website: http://www.crucell.com